SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Graviditet & bristningar

Hudbristningar under graviditet är väldigt vanligt och omkring 50% av alla gravida får bristningar på magen, rumpan, låren, höfterna och/eller brösten. Här har vi samlat massor härliga oljor och krämer som är speciellt framtagna för att återfukta huden och minska risken för bristningar som kan uppstå i samband med, eller efter, graviditeten. 

Vi har produkter från varumärken som Decléor, Beauté Pacifique & Clarins som hjälper dig med just det. Osäker på vad som passar dig? Hör av dig till oss på kundservice så hjälper vi dig. 

Varför får man bristningar?


Hudbristningar uppstår oftast i samband med att huden blir utsträckt så passa fort att den inte hinner anpassa sig, vilket är väldigt vanligt när du exempelvis är gravid eller har kommit in i puberteten. Ärftlighet och hormoner kan också vara en bidragande faktor. Vissa kan få massor av bristningar när de är gravida, medan andra knappast får något. 

Vissa tycker att det är jobbigt att kroppen förändras, och vissa lägger inte alls någon vikt på det. Det varierar från person till person och det är verkligen inget konstigt med det. Det är också viktigt att komma ihåg att bristningar är helt naturligt! Tycker du att det är jobbigt så kan det vara skönt att veta att bristningar bleknar med tiden - och att det finns produkter du kan använda för att både motverka och behandla bristningar.

Hur kan jag förhindra/behandla bristningar?


Som tidigare nämnt finns det produkter som kan hjälpa dig med just det. Hormoner och gener avgör till viss del hur pass elastisk hud vi har, men det finns saker du kan tänka på. Ett tips är att ta ordenligt hand om din kropp och hud - en balanserad kost, ordentligt med vatten och regelbunden motion kan göra stor skillnad (Ja, vi vet att det är lättare sagt än gjort, speciellt när man är gravid). Sedan är det också viktigt att du smörjer in dig regelbundet. Om din hud är återfuktad kommer risken för bristningar också att minska. 

Spana in våra produkter som både kan reducera synligheten av existerande bristningar och som kan hjälpa till att förebygga dem. 

Läs mer
Stäng
Filter
Filter Klar
Varumärke:
Beauté Pacifique Clarins Comfort Zone Elemis Eneomey
Ingrediensönskemål:
Vegansk
6 artiklar
Eneomey Perfect Body 30
970 kr
MM100
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Tonic Body Treatment Oil
505 kr
20401000-6
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Elemis Instant Refreshing Gel
583 kr
729 kr
2250828
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Comfort Zone Body Strategist Oil
605 kr
4177
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Body Partner Stretch Mark Expert
610 kr
20428000-9
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Beauté Pacifique Scars & Stripes Fade-Away Creme
920 kr
A0900501
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop