eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Därför ska du använda ögoncreme

Fina linjer, torrhet, mörka ringar och svullnad är alla anledningar till att man börjar använda ögoncreme. Grunden till att man får denna typ av problem är att huden runt ögonen är tunnare än huden i resten av ansiktet och därför beter den sig annorlunda. Därför bör den behandlas med extra kärlek och en ögoncreme som passar dina behov och önskemål.

Olika anledningar till att använda ögoncreme

Huden under och omkring ögonen är tunnare än resten av huden i ansiktet, och blir lättare påverkad av klimatförändringar och temperaturväxlingar. I detta fall blir huden runt ögonen ofta torr och irriterad. Dessutom har vi många muskler runt ögonen som används när vi pratar, skrattar och använder ansiktet och därför kommer ofta linjer och rynkor kring ögonen. Utöver detta upplever många svullnad runt ögonen eller mörka ringar. Alla av dessa problem kan man reducera med hjälp av en bra ögoncreme.

Skillnaden mellan en ögoncreme och en ansiktscreme

Skillnaden på en ögoncreme och en vanlig ansiktscreme är att ögoncremen är i en lättare konsistens, som absorberas snabbare av den tunna huden. Lägger man en vanlig ansiktscreme under ögonen kan det hända att den blir för tung och resultatet bli påsar under ögonen! Inte bra. 

Såhär använder du en ögoncreme

Applicera cremen med lätta ringfingrar genom att dutta in cremen. Arbeta inifrån ögonvrån och ut.
 
Svider det i ögonen efter att du har applicerat ögoncremen, så kan det bero på att du har lagt den för nära ögat. Testa att lägga den lite längre ner - ögonbenet är en bra riktlinje. Om man kan använda den nära ögonen eller på ögonlocket är detta ofta utskrivet på förpackningen eller i beskrivningen på hemisdan. Är du osäker på hur du kan använda din ögoncreme, fråga gärna om råd.

Vilken ögoncreme ska du då välja?

Det allra bästa är att be en hudterapeut att välja ut en åt dig, men vill man hitta en bra själv kan man tänka på följande:


Torr och spröd hud 
För dig med mycket torrhetslinjer passar en lite fetare ögoncreme bra. Välj en som tillför mycket fukt och näring till huden.

Normal till torr hud 
För dig med normal till torr hud och vill arbeta förbyggande är en cremegel ett bra val. Konsistensen är inte för fet eller för lätt, och återfuktar utan att kladda.

Svullnad
För dig med mycket påsar under ögonen eller ögon som ofta känns svullna är en ögongel lämpligt. Välj en som verkar dränerande och avsvällande för bästa effekt.

Rynkig och slapp hud
Har du linjer och rynkor kring ögonen rekommenderar vi en ögoncreme som arbetar anti-age. Den stramar upp huden, motverkar kråksparkar och föryngrar huden.

Känslig hud 
Lider du av känslig hud kring ögonen är det bäst att använda en ögoncreme anspassad just för känslig hud. Först när du har balanserat känsligheten kan du gå vidare och jobba med exempelvis linjer.

HÄR KAN DU FILTRERA FRAM RÄTT ÖGONCREME FÖR DIG >

Tips!

Lägg in ögoncremen i kylskåpet en liten stund innan du använder den, så dränerar den bättre och stramar upp mer. Perfekt innan make up! Dessutom ger den en härligt svalkande känsla. Vill du jobba ännu mer aktivt med ditt ögonområde? Då kan man addera ett ögonserum eller en ögonmask för ännu bättre effekt.Läs mer om:

Ögoncreme

Visa kommentarer
Produkterna till: Därför ska du använda ögoncreme
Den blomstertid nu kommer

Det blomstrar på Hudoteket! Maxa sommaren och gör plats i badrumskåpet för några blommiga sommarfavoriter. En härlig doft av ros, persikoblomma eller varför inte solros? Nedan lyfter vi produkter med lite extra sommarfeeling.

Sex tips för fin sommarhud

Hur underhåller man huden under sommarmånaderna? Det finns några enkla gyllene regler som enligt oss verkligen får huden att stråla ikapp med solen.

Hudotekets midsommartips

Våra egna experter inom hudvård, makeup och hår ger dig sina bästa tips och idéer inför midsommar.

Scandinavian Beauty - less is more

Allt fler runt om i Skandinavien börjat anamma trenden där färre hudvårdsprodukter ska göra samma jobb som fler. I detta inlägg introducerar dig för den senaste snackisen: Scandi Beauty, där lagom är ledordet.

Solskydd, hudens bästa skydd mot åldrande

När vi blir äldre minskar kroppens elastin och kollagen, vilket leder till synligare rynkor och mindre spänst i huden. Vissa upplever också att de får mörkare fläckar i ansiktet, så kallade pigmentfläckar. Forskning visar att de som använt solskydd när de vistats i solen har färre rynkor och även fläckar. Varför är det så?

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 2UNhXB (motverkar spam)