SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Därför ska du använda ögoncreme

Fina linjer, torrhet, mörka ringar och svullnad är alla anledningar till att man börjar använda ögoncreme. Grunden till att man får denna typ av problem är att huden runt ögonen är tunnare än huden i resten av ansiktet och därför beter den sig annorlunda. Därför bör den behandlas med extra kärlek och en ögoncreme som passar dina behov och önskemål.

Olika anledningar till att använda ögoncreme

Huden under och omkring ögonen är tunnare än resten av huden i ansiktet, och blir lättare påverkad av klimatförändringar och temperaturväxlingar. I detta fall blir huden runt ögonen ofta torr och irriterad. Dessutom har vi många muskler runt ögonen som används när vi pratar, skrattar och använder ansiktet och därför kommer ofta linjer och rynkor kring ögonen. Utöver detta upplever många svullnad runt ögonen eller mörka ringar. Alla av dessa problem kan man reducera med hjälp av en bra ögoncreme.

Skillnaden mellan en ögoncreme och en ansiktscreme

Skillnaden på en ögoncreme och en vanlig ansiktscreme är att ögoncremen är i en lättare konsistens, som absorberas snabbare av den tunna huden. Lägger man en vanlig ansiktscreme under ögonen kan det hända att den blir för tung och resultatet bli påsar under ögonen! Inte bra. 

Såhär använder du en ögoncreme

Applicera cremen med lätta ringfingrar genom att dutta in cremen. Arbeta inifrån ögonvrån och ut.
 
Svider det i ögonen efter att du har applicerat ögoncremen, så kan det bero på att du har lagt den för nära ögat. Testa att lägga den lite längre ner - ögonbenet är en bra riktlinje. Om man kan använda den nära ögonen eller på ögonlocket är detta ofta utskrivet på förpackningen eller i beskrivningen på hemisdan. Är du osäker på hur du kan använda din ögoncreme, fråga gärna om råd.

Vilken ögoncreme ska du då välja?

Det allra bästa är att be en hudterapeut att välja ut en åt dig, men vill man hitta en bra själv kan man tänka på följande:


Torr och spröd hud 
För dig med mycket torrhetslinjer passar en lite fetare ögoncreme bra. Välj en som tillför mycket fukt och näring till huden.

Normal till torr hud 
För dig med normal till torr hud och vill arbeta förbyggande är en cremegel ett bra val. Konsistensen är inte för fet eller för lätt, och återfuktar utan att kladda.

Svullnad
För dig med mycket påsar under ögonen eller ögon som ofta känns svullna är en ögongel lämpligt. Välj en som verkar dränerande och avsvällande för bästa effekt.

Rynkig och slapp hud
Har du linjer och rynkor kring ögonen rekommenderar vi en ögoncreme som arbetar anti-age. Den stramar upp huden, motverkar kråksparkar och föryngrar huden.

Känslig hud 
Lider du av känslig hud kring ögonen är det bäst att använda en ögoncreme anspassad just för känslig hud. Först när du har balanserat känsligheten kan du gå vidare och jobba med exempelvis linjer.

HÄR KAN DU FILTRERA FRAM RÄTT ÖGONCREME FÖR DIG >

Tips!

Lägg in ögoncremen i kylskåpet en liten stund innan du använder den, så dränerar den bättre och stramar upp mer. Perfekt innan make up! Dessutom ger den en härligt svalkande känsla. Vill du jobba ännu mer aktivt med ditt ögonområde? Då kan man addera ett ögonserum eller en ögonmask för ännu bättre effekt.



Läs mer om:

Ögoncreme

Visa kommentarer
Produkterna till: Därför ska du använda ögoncreme
Verso Super Eye Serum 30 ml
799 kr
201205
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Exuviance Daily Eye Smoother
549 kr
A18959
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Sensitive Eye Cream
729 kr
SensitiveEye
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Beauté Pacifique Enriched Vitamin A Anti-Wrinkle Eye Creme
489 kr
A0100301
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VxAKPt (motverkar spam)