SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara bland din största prioritet i din hudvårdsrutin.


Upplever du skillnad på din hud efter att du har tvättat ansiktet? Det är inte inbillning. När man tvättar ansiktet så tar man bort partiklar och smuts som sitter på huden och gör att du får fram fräsch och ren hud. Även om du inte bär makeup kommer ansiktet att ha samlat på sig olja, slaggprodukter och föroreningar i slutet av dagen, om man då lämnar det otvättat kan detta täppa till porerna, vilket gör att du kan få irritationer, blemmor och att huden ser glåmig och tråkig ut. 


Förhindra rynkor och för tidiga tecken på åldrande


På sikt kommer föroreningar, så som fria radikaler, att skada hudens skyddande barriär. Detta resulterar i uttorkning och förlorad elasticitet, vilket också innebär att rynkor, fina linjer och mörka fläckar lättare kan uppstå. Hela dagen är huden i ansiktet kontinuerligt täckt med bakterier, föroreningar, virus, smuts och döda hudceller. En daglig rengöring avlägsnar detta och lämnar huden ren och fräsch. Utan tvätt skulle din hud täckas med ett tjockt lager smuts som täpper till och gör det svårt för andra produkter att tränga igenom huden ordentligt. Under natten rensar vår hud ut slaggprodukter. Det innebär att huden naturligt rensar ut fetter, smuts och slagg - som lägger sig på hudytan. Av denna anledning är det viktigt att du även rengör ansiktet på morgonen, så att dessa slaggprodukter har ”någonstans att ta vägen” och inte stannar kvar på huden.

Ett micellärvatten är en smidig lösning när man vill att rengöringen ska gå fort. Comfort Zone Essential Micellar Water är ett multiaktivt vatten som enkelt rengör ansikte, ögon och läppar. Den är fräsch, lätt och extremt mild som tar bort makeup och rengör porerna. Dessutom behöver man inte skölja av den efteråt. 


Rengöring gör mer än bara rengör

Varför är det då så viktigt att välja en bra rengöring?

En bra rengöring har rätt pH-värde för din hud och hjälper till att upprätthålla din huds naturliga balans. Din hud har naturligt ett pH-värde runt 4,5–5,5, om då rengöringsprodukten har ett pH-värde som ligger för långt från hudens så kommer den i obalans. Det är därför man inte ska rengöra sitt ansikte med vanlig tvål som har ett alldeles för högt värde för ansiktet. Tvål kan även göra att du får torr hud och torrhetsrynkor, eller om du har fet hy så producerar huden mer fett för att kompensera för förlusten. Det ger en obalans i hyn med risk för att man blir glansig och med blemmor och irritationer som följd.


Ansiktsvatten

Efter att man har rengjort ansiktet tillför man ett återställande ansiktsvatten. Ansiksvattnet ska först och främst återställa pH-värdet i huden, som har rubbats vid kontakt med vatten. Kranvattnets pH-värde är 7 och är för starkt för huden. Om man inte balanserar värdet så utsätter man huden för onödig stress och den blir mer mottaglig för fria radikaler och bakterier som kan skada huden.


Tillbehören som ger en fräsch och ren hud


Även bra produkter kan bli ännu bättre med rätt tillbehör. Sensai Sponge Chief är en ekologisk tvättduk för användning vid borttagning av hudvårdsprodukter och makeup. Fukta den med vatten svep sedan över ansiktet för att ta bort alla rengöringsprodukter och masker. Efter användning sköljs tvättduken i varmt vatten och man låter den självtorka.

Borste med peeling


Söker du en ordentlig djuprengöring så har Bareminerals en Double Cleansing Brush som du använder tillsammans med rengöring och/eller peeling för en skräddarsydd djuprengöring. Borsten har mjuka syntetiska strån och en mitt med gummiknoppar som masserar milt. Huden lämnas len, mjuk och ordentligt rengjord.


Svampar för daglig rengöring

Rengöringssvampar är också väldigt effektiva och tar bort rengöringsprodukter samt makeup i ett svep. Strukturen på svamparna ger huden en micropeeling vid varje tvätt, så yttorrhet och orenheter håller sig borta. Med dessa svampar får huden en fräsch lyster och dina handdukar håller sig rena längre.

Vi kan guida dig rätt

Nyckeln till god hudvård är att känna din hud och behandla den väl, är du osäker på vad den faktiskt behöver är vårt bästa råd att göra vår hudanalys så att du får skräddarsydda produkter.

Hitta en bra hudvårdrutin som passar dig och dina behov, följ den sedan dagligen så har du gjort en god investering i din huds välmående!

Så väljer du rätt rengöring efter din hudtyp
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin
Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Summer Essentials - sommarprodukterna vi älskar

Sommaren står för dörren och hos oss hittar du produkterna som får dig att stråla hela sommaren lång. Ta del av våra bästa sommartips nedan för att ge dig själv en bra start på de varma månaderna!

Vad är K-Beauty?

K-beauty är så mycket mer än bara deras hudvårdsrutin på 10 steg och roliga sheet masks. Kärnan i Koreansk hudvård är inte vilka produkter du använder utan hur du tänker. Det är exempelvis helt okej att använda din favoritmask från ett svenskt varumärke i din 10-stegsrutin. Det viktigaste är att gå till botten med dina problem och ge din hud den bästa möjliga chansen till att nå ett så hälsosamt och vackert resultat som möjligt.

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: SwUNDs (motverkar spam)