SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.
cityskydd

Vad är egentligen ett cityskydd?

 
Enkelt sätt skulle man kunna säga att ett cityskydd är ett UV-skydd som inte bara skyddar mot skadliga UVA- och UVB-strålar, utan som även skyddar mot fria radikaler och föroreningar. Just därför passar det perfekt att använda till vardags, på jobbet och dagarna som du spenderar i staden. Cityskydd brukar ofta vara lättare i konsistensen än traditionella solskydd, vilket gör att det är smidigt att använda under din makeup. Vissa har till och med en primereffekt. Win win! 

Var kommer föroreningar ifrån?


Din hud exponeras för flertalet saker dagligen - så som giftiga pratiklar, kolmonxid, kväveoixid från bilar och bly från fabriker. Föroreningar kan också bero på säsong och din geografiska plats, vilket betyder att det kan förändras från en dag till en annan. Det är viktigt att du skyddar dig mot dessa föroreningar - och det är här cityskyddet kommer till undsättning. 

Vad gör luftföroreningar med vår hud?


UV-strålar, blått ljus från våra telefoner, järnpartiklar från tåg, ozon och cigarettrök utgör hot mot vår huds skyddande antioxidant- och kollagennivå så snart vi går utanför dörren.

Föroreningarna kan orsaka bland annat:

• Minskad kollagenproduktion, vilket leder till att huden åldras snabbare. 
• Allmän torrhet och rodnad. 
• Inflammation och uttorkning i din hud. 
• Fina linjer. 
• Orenheter och blemmor. 
• Pigmentförändringar.

Varför behövs ett cityskydd?


Varje dag släpps mikroskopiska sorters smuts, rök och syra ut i vår atmosfär. Partikelstorlekarna är mindre än våra porer vilket innebär att de kan tränga djupt in under vår hud. Vad är då det bästa sättet att motverka att detta sker? Jo, att införskaffa ett ordentligt skydd för din hud!

En skyddande barriär är viktigt för att huden ska klara av att stänga ute den mikroskopiska nanopartiklarna som föroreningarna består av. Utan ett lämpligt skydd är det fritt fram för dessa partiklar, som är cirka20 gånger mindre än våra porer, att tränga ner i huden och börja bryta ned den. Ett cityskydd är ett UV-skydd som inte bara skyddar mot skadliga UVA-strålar och UVB-strålar, det skyddar även mot fria radikaler och föroreningar.

Ytterligare ett tips: Glöm heller inte att göra en grundlig rengöring på kvällen! När du rengör ditt ansikte på kvällen kommer du att tvätta bort de kvarvarande föroreningarna och förhindra att de får fästa på huden. 

Fyra tips på cityskydd 


Letar du efter ett UV-skydd som du kan ha varje dag? Perfekt för dig som jobbar inomhus och sitter mycket framför datorn. Här kommer fyra tips på grymma produkter. Givetvis finns det massor mer att välja mellan - spana in alla våra cityskydd

Elemis Daily Defence Shield SPF 30

Skin Regimen Urban Shield SPF 30

Ett superladdat skydd av antioxidanter och smart SPF-teknologi som ger ett starkt skydd som arbetar på olika nivåer i huden. Skyddar effektivt från UVA/UVB och luftföroreningar. Men inte nog med det! Den ger också en fin lyster och spänst. 

Dermaceutic K Ceutic SPF 50

Natura Bissé C+C SPF 30 Oil-Free Macroantioxidant Sun Protection

Vårdande, hypoallergen och reparerande creme som motverkar rodnad och irritation - samtidigt som den har högt solskydd. Skyddar din hud mot solexponering, samtidigt som den förebygger och reparerar solskador. Den ger också optimal nivå av vitamin D! 

Så vet du hur förorenad luft det är hos dig


Dermalogica har tagit fram ett index kallat ”Skin Pollution Index” som gör det enkelt att ta reda på hur föroreningarna ser ut i just det område där du befinner dig. Ju högre antal, desto större är risken att du skadar din hud om du inte använder ett skydd. 

Är det någon skillnad på solskydd och cityskydd?


Skillnaden mellan ett traditionellt solskydd och ett cityskydd är att ett cityskydd inte är testat för många timmar i vatten eller på stranden. En "vanlig solskyddscreme" är oftast rikare i konsistensen och har högre krav på sig att hålla sitt UV-skydd trots värme, svettning och bad. Ett cityskydd hittar du ofta bland dagcremer eller som specialvård hos hudvårdsmärkena, ett solskydd finns oftast i en solserie. Cityskyddet är ofta lättare i konsistensen än traditionella solskydd och passar därför bättre att använda under makeup - vissa har till och med primereffekt!

Vill du veta mer om det blå HEV-ljuset? Läs vår guide om HEV-ljuset och vad det innebär! 
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags
Ansiktscrème - vilken passar dig?

En viktigt del i en bra hudvårdsrutin är en bra crème. Men frågorna är många när det kommer till just den här delen av rutinen. Varför är det så viktigt att du använder ansiktscrème egentligen? Vad är det egentligen för skillnad på dag- och nattcrèmer? Behöver du använda båda? Vilken produkt passar din hudtyp? Här går vi igenom de vanligaste frågorna och guidar dig rätt i djungeln av ansiktscrèmer. Häng med!

Gör dig redo för sommaren - här är våra tips

Är du redo inför sommaren? Äntligen är solen och värmen här - och dagarna kommer högst troligen spenderas med strandhäng och grillmys. Oavsett hur din sommar och semester kommer att se ut finns det några saker som är bra att tänka på. Här kommer därför fyra sommartips till dig. Enjoy!

Olaplex - allt du behöver veta om varumärket

Olaplex är den erkända mirakelprodukten som stärker och reparerar håret. Men Olaplex är inte bara namnet på ett av världens mest omtalade hudvårdsmärken, nej, det är också den patenterade molekylen i produkterna som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar.⁠ Hur fungerar det egentligen? Och vem passar det? Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får om Olaplex.

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: pEKjyF (motverkar spam)