SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.
cityskydd

Vad är egentligen ett cityskydd?

 
Enkelt sätt skulle man kunna säga att ett cityskydd är ett UV-skydd som inte bara skyddar mot skadliga UVA- och UVB-strålar, utan som även skyddar mot fria radikaler och föroreningar. Just därför passar det perfekt att använda till vardags, på jobbet och dagarna som du spenderar i staden. Cityskydd brukar ofta vara lättare i konsistensen än traditionella solskydd, vilket gör att det är smidigt att använda under din makeup. Vissa har till och med en primereffekt. Win win! 

Var kommer föroreningar ifrån?


Din hud exponeras för flertalet saker dagligen - så som giftiga pratiklar, kolmonxid, kväveoixid från bilar och bly från fabriker. Föroreningar kan också bero på säsong och din geografiska plats, vilket betyder att det kan förändras från en dag till en annan. Det är viktigt att du skyddar dig mot dessa föroreningar - och det är här cityskyddet kommer till undsättning. 

Vad gör luftföroreningar med vår hud?


UV-strålar, blått ljus från våra telefoner, järnpartiklar från tåg, ozon och cigarettrök utgör hot mot vår huds skyddande antioxidant- och kollagennivå så snart vi går utanför dörren.

Föroreningarna kan orsaka bland annat:

• Minskad kollagenproduktion, vilket leder till att huden åldras snabbare. 
• Allmän torrhet och rodnad. 
• Inflammation och uttorkning i din hud. 
• Fina linjer. 
• Orenheter och blemmor. 
• Pigmentförändringar.

Varför behövs ett cityskydd?


Varje dag släpps mikroskopiska sorters smuts, rök och syra ut i vår atmosfär. Partikelstorlekarna är mindre än våra porer vilket innebär att de kan tränga djupt in under vår hud. Vad är då det bästa sättet att motverka att detta sker? Jo, att införskaffa ett ordentligt skydd för din hud!

En skyddande barriär är viktigt för att huden ska klara av att stänga ute den mikroskopiska nanopartiklarna som föroreningarna består av. Utan ett lämpligt skydd är det fritt fram för dessa partiklar, som är cirka20 gånger mindre än våra porer, att tränga ner i huden och börja bryta ned den. Ett cityskydd är ett UV-skydd som inte bara skyddar mot skadliga UVA-strålar och UVB-strålar, det skyddar även mot fria radikaler och föroreningar.

Ytterligare ett tips: Glöm heller inte att göra en grundlig rengöring på kvällen! När du rengör ditt ansikte på kvällen kommer du att tvätta bort de kvarvarande föroreningarna och förhindra att de får fästa på huden. 

Fyra tips på cityskydd 


Letar du efter ett UV-skydd som du kan ha varje dag? Perfekt för dig som jobbar inomhus och sitter mycket framför datorn. Här kommer fyra tips på grymma produkter. Givetvis finns det massor mer att välja mellan - spana in alla våra cityskydd

Elemis Daily Defence Shield SPF 30

Skin Regimen Urban Shield SPF 30

Ett superladdat skydd av antioxidanter och smart SPF-teknologi som ger ett starkt skydd som arbetar på olika nivåer i huden. Skyddar effektivt från UVA/UVB och luftföroreningar. Men inte nog med det! Den ger också en fin lyster och spänst. 

Dermaceutic K Ceutic SPF 50

Natura Bissé C+C SPF 30 Oil-Free Macroantioxidant Sun Protection

Vårdande, hypoallergen och reparerande creme som motverkar rodnad och irritation - samtidigt som den har högt solskydd. Skyddar din hud mot solexponering, samtidigt som den förebygger och reparerar solskador. Den ger också optimal nivå av vitamin D! 

Så vet du hur förorenad luft det är hos dig


Dermalogica har tagit fram ett index kallat ”Skin Pollution Index” som gör det enkelt att ta reda på hur föroreningarna ser ut i just det område där du befinner dig. Ju högre antal, desto större är risken att du skadar din hud om du inte använder ett skydd. 

Är det någon skillnad på solskydd och cityskydd?


Skillnaden mellan ett traditionellt solskydd och ett cityskydd är att ett cityskydd inte är testat för många timmar i vatten eller på stranden. En "vanlig solskyddscreme" är oftast rikare i konsistensen och har högre krav på sig att hålla sitt UV-skydd trots värme, svettning och bad. Ett cityskydd hittar du ofta bland dagcremer eller som specialvård hos hudvårdsmärkena, ett solskydd finns oftast i en solserie. Cityskyddet är ofta lättare i konsistensen än traditionella solskydd och passar därför bättre att använda under makeup - vissa har till och med primereffekt!

Vill du veta mer om det blå HEV-ljuset? Läs vår guide om HEV-ljuset och vad det innebär! 
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags
Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.

Färga håret hemma med LeaLuo

Vill du få en ny look utan några strings attached? LeaLuo har hittat hem till oss och tagit med sig 8 färgmasker att vraka och välja mellan. Vill du bevara glansen i ditt röda hår eller har du alltid velat testa att färga håret rosa? Vi går igenom allt du behöver veta om dessa explosiva färgbomber!

Samarbete mellan Babor och Tjejzonen

Hur fantastiskt vore det inte att få leva i ett samhälle utan psykisk ohälsa? Nu går hudvårdsgiganten Babor in tillsammans med sina återförsäljare och kämpar för att den drömmen ska få bli sann.

Därför är en face mist vår bästa vän

Känner du ibland att huden behöver en ordentlig fuktboost efter en lång arbetsdag? Eller att din känsliga hud behöver återställa och svalka sig när du är på språng? Svaret är att investera i en face mist med bra kvalitet som kommer bomba huden med en rad näringsgivande ämnen.

Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VpWkkC (motverkar spam)