SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

5 tips som väcker din vinterhud

Väck den glåmiga vinterhuden till liv med några enkla steg som får din hud att stråla, lagom till jul. Se våra tips här.



En grå, stram hud tillför inte mycket glamour i vardagen. Du kanske inte vill stråla likt stjärnan på grantoppen men lite glow i juletid hade ju kanske inte skadat?


Peela bort det gråa och väck huden till liv


En peeling hjälper till att avlägsna döda hudceller och stimulerar cellförnyelsen. Har du gjort peeling några gånger förut? I så fall vet du hur mjuk huden brukar kännas och att den ser fräschare ut - allt tack vare den ökade blodcirkulationen. Dessutom har du också rengjort huden ordentligt, inte bara på ytan. När du sedan fortsätter med din hudvårdsrutin gör det att efterföljande produkter kan absorberas bättre. Här kan du läsa mer om de olika sorters peelingar som finns.


Ampuller

Nu när huden är ordentligt ren är den redo för en exklusiv kur, som får huden att stråla likt aldrig förr.
En ampullkur är något vi använder lite då och då (exempelvis under en vecka eller en månad) några gånger per år. Sådana här kurer brukar ofta användas för att ge extra lyster, eller för att föryngra huden och motverka rynkor. Vissa kurer ger en detox-effekt genom att rena och avgifta huden. Möjligheterna är oändliga, så passa på att botanisera för att hitta produkten som kan motsvara just dina behov. Just i jul är vår favorit Babor Ampoule Concentrates Perfect Glow.


Återfuktning

För att få den där lystriga huden och ett härligt glow så behövs återfuktning. Ampullkuren har gett dig en bra boost på vägen och nu behöver du vårda den med en bra dagcreme som återfuktar huden hela dagen lång. Dagcremen lägger sig som en skyddande hinna på din hud, låser in fukt under dagen, ger näring till hudbarriären och balanserar talgproduktionen. Välj gärna en variant med SPF!


Makeup

Under julen kan du med fördel använda en mer färgsprakande makeup, ett par röda läppar som vår makeupartist Kajsa har på bilden ovan sätter verkligen pricken över i. Med små enkla medel kan du få en riktigt festlig make.


Steg 1: Fylliga fransar. Vår favorit i jul är utan tvekan Sweed Lash Lift Mascara, en svart förlängande och definierande mascara för att skapa omöjligt långa, definierade fransar.

Steg 2: Täckning och glow. Vi älskar produkter som uppfyller många av våra önskningar, och Jane Iredale Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream SPF 25 är en av dem. Glow Time är en multifunktionell BB-creme som kombinerar foundation, concealer, solskydd och mjukgörare. Med hjälp av mineraler som anpassar sig efter hudtonen täcker Glow Time blemmor, minimerar porer och döljer fina linjer.


Steg 3: Sensai The Lipstick, särskilt i nyansen 11 Sumire Mauve – wow. Ett läppstift som ser till att du får silkeslena och fylliga läppar med rik färg och perfekt lyster.


Babor Ampoule Concentrates Perfect Glow

Sweed Lash
Lift Mascara

Ger fräsch hud med maximal glow-effekt och jämnare hudton.Låt fransarna stjäla showen när du borstar på Sweed Lash Lift Mascara. Den fuktsäkra formulan stärker fransarna med mikrofibrer. 

 

Jane Iredale Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream SPF 25

Sensai The Lipstick
11 Sumire Mauve

För de som vill ha foundation, concealer, solskydd och mjukgörare i ett. Passar de som önskar hög täckningEtt läppstift som ger silkeslena och fylliga läppar med rik färg och perfekt lyster.  


Rengöring

Avsluta en härlig jul med en bra rengöring. Det finns många anledningar till att rengöringsrutinen är så viktig. När du tvättar ditt ansikte tar du bort partiklar och smuts som du har samlat på dig under dagen. Efter en dag, när den tunna huden i ansiktet har varit i ständig kontakt med externa faktorer, kanske du upplever att din hud känns smutsig och ofräsch. Det beror på att slaggprodukter och föroreningar har samlats i ditt ansikte och då behövs en ordentlig rengöring för att få tillbaka en ren och fräsch hud. Här kan du läsa mer om vilken rengöring som passar din hudtyp.


GOD HUD önskar vi på Hudoteket.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: 5 tips som väcker din vinterhud
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: jES6R2 (motverkar spam)