SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Guider

Ta din hudvård till nästa nivå

Hur tar du din hudvårdsrutin till nästa nivå? Hur kan man göra en kemisk peeling som liknar en på salong? Avancerad hudvård kan vara svårt att förstå sig på om man inte är utbildad inom området. Vi har frågat våra diplomerade hudterapeuter hur man kan maximera sin rutin och använda produkterna på ett professionellt sätt. Vi guidar dig nedan!


Sofie, Hudterapeut

Vem älskar inte att känna en salongskänsla hemma? Jag älskar peelings och Elixir Cosmeceuticals pads 20% är riktigt effektiva peelpads som du använder hemma. De innehåller kraftfull glykolsyra som exfolierar huden på ett milt men effektivt sätt. Jag brukar säga att det här är peeling för latmaskar. Kan de bli enklare liksom? Bara att svepa över ansiktet med padsen på en väl rengjord hud en till fler gånger i veckan beroende på hudens tolerans! För att få till en superkur för en trött hud lägger du till Elixir Glyactil Smooting cream 20% så blir resultatet magiskt. Detta är en riktigt effektiv duo så testa gärna lite först på ett litet område innan du går och lägger dig med krämen. Det är bättre att skynda långsamt- alltid ett viktigt tips från oss hudterapeuter. 

Ett annat bra tips på en hemmapeeling som liknar en kemisk peeling på salong är Natura Bissé Diamond Glyco Extreme Peel . Jag tappade hakan när jag såg vilka fina resultat den gav! Den innehåller hela fem verksamma syror som ger huden en rejäl kickstart. Ett tips är att jobba med peelingen i en kur för att uppnå maximalt resultat. Din hud kommer bli synbart jämnare, fastare och få en fantastisk lyster. Den är mycket kraftfull, så tänk på det vid de första appliceringarna! Jag vill också slå ett slag för Comfort Zone Sublime Skin Peel Pad som innehåller AHA- och PHA-syror i kombination med C-vitamin och vitamin PP och är därmed dubbelverkande med både kemisk och mekanisk peeling. Mycket smidiga att använda och huden känns verkligen ren och fräsch!

Tips för att maxa rengöringen: Något jag inte kan leva utan är tvättsvampar! De ger de det där lilla extra vid rengöring och de är även en räddare i nöden när man vill ta bort envisa peelingar och masker.

Karin J, Hudterapeut

Som hudterapeut har man stora krav på sin hudvård. Ett märke som uppfyller mina är såklart det svenska Verso. Deras unika A-vitaminkomplex, Retinol 8, är verkligen en ingrediens som attraherar mig. Den är 8 gånger så effektiv som traditionellt retinol samtidigt som det bara är hälften så stor risk för hudirritation. Detta göra att de allra flesta kan använda deras produkter. Hur bra kan det bli egentligen!? Svaret är "Hur bra som helst!"

Med denna supertrio kommer du väldigt lång:

1.Peela på bara ett par minuter med Verso Enzyme Peel. Den smälter ner döda hudceller, ökar cirkulationen och skyddar mot fria radikaler.


2.Boosta huden med Verso Super Facial Serum, innehållandes Retinol 8 för en välmående, klar och ungdomlig hud.


3.Sist men inte minst, glöm inte fukten i höst! Sheetmasken Verso Hydration mask, bästa fuktmasken ever!!! Använd denna och ni slipper torrt och fnasigt ansikte när vädret ställer om från sommar till höst.


Mitt bästa tips för avancerad hudvård hemma:
Är att ta hjälp av oss hudterapeuter i valet av produkter. Vi som har kunskap om innehållet kan guida dig så att du får produkter som passar och ger dig det resultat du önskar. Det finns så många produkter på marknaden idag, får du hjälp med rätt direkt slipper du bli besviken och slänga pengar i sjön. Kom ihåg att ingen produkt passar alla. Vi är alla unika!

Kristin, Hudterapeut


Dr Dennis Gross har kraftfulla produkter och tar verkligen din hudvård till nästa nivå. Speciellt om du väljer att investera i någon av deras LED-masker. Vill du ha en avancerad hudvård hemma är det produkter från Dr Dennis Gross som jag skulle satsa på!


När huden åldras syns det tidigt runt ögonen och det är oftast där vi själva ser ålderstecken först. Jag vill därför varmt rekommendera att investera i Dr Dennis Gross SpectraLite EyeCare Pro. Detta är en ögonmask som med 72 LED-lampor reducerar rynkor och fina linjer runt ögonen med 4 olika våglängder av rent ljus. Den har även viss effekt på hyperpigmenteringar och ger huden runt ögonen en kollagenboost. Masken användas 3 minuter per dag på rengjord, torr hy. Efter användning appliceras serum och ögoncreme.


Vill man inte lägga pengar på en LED-mask rekommenderar jag Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Triple Correction Eye Serum som reparerar och motverkar solskador, fina linjer och rynkor kring ögonen. Serumet är milt med effektivt och ger huden runt ögonen spänst och en utjämnande effekt. För bästa effekt, använd ihop med följande produkt. Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Eye Cream är en ögoncreme som minskar ålderstecken runt ögonen samt stimulerar kollagen- och elastinproduktionen runt ögonen. Produkten innehåller ett ljusreflekterande pigment som ger huden en mer jämn hudton.


Mitt bästa tips för avancerad hudvård hemma:
Vill du ha en avancerad hudvård hemma är det produkter från Dr Dennis Gross som jag skulle satsa på! Dom har effektiva och kraftfulla produkter som verkligen gör det de lovar. Förutom ovan produkter rekommenderar jag även Dr Dennis Gross Ferulic + Retinol Anti-Aging Moisturizer och Dr Dennis Gross Ferulic+Retinol Wrinkle Recovery Overnight Serum.


Martina, Hudterapeut


Mina bästa tips för en grym hudvård hemma är peelings, ampuller och masker. Genom att lägga en ampull under en ansiktsmask får du ytterligare effekt till huden! En riktig boost för din hud. Genom att lägga en ampull under en ansiktsmask får produkterna ytterligare effekt! 

Jag vill först och främst slå ett slag för Mesoestetics Peel Boosters; Brightening och Resurfacing. Dessa kan dels användas som en förberedande produkt inför tuffare behandlingar på salong/klinik eller som en kemiskt mini-peel-underhållsbehandling hemma ett par kvällar i veckan. Det härliga med dem är att de inte behöver neutraliseras, utan man kan bara lägga till boostern i sin kvällsrutin. Jag älskar att lägga Mesoestetic Hydra-Vital Face mask eller Mesoestetic Anti-stress Face mask ovanpå, då vaknar man upp med en skön och härlig hud som är både återfuktad och vitaliserad.


Om man vill göra en hemmabehandling som ger en rejäl fuktboost (perfekt nu inför kallare årstider) är Mesoestetic Glycolic E+F ampuller och Mesoestetic Proteoglycans ampuller fantastiska tillsammans! Man applicerar först en Glycolic E+F ampull över ansiktet (ej ögon) och hals, och låter det absorberas av huden. Sedan lägger man en Poteoglycans ampull över, även på halsen. Attans vad härligt återfuktad man blir! Denna process kan man göra en gång i veckan som kur, var för sig eller då man känner att huden behöver det där lilla extra. Proteoglycans ampullerna är en riktig superprodukt som ökar elasticiteten, de är mycket återfuktande och är super som efterbehandling när man har gjort microneedling, dermapen eller liknande. Glycolic E+F ampullerna kan man använda som en liten mini peel en gång i veckan (dock ej på blommande rosacea). De reducerar rynkor, motverkar glåmig hud och ojämn hudton


Ett till tips från mig:
Mesoestetic Post Procedure Fast Skin Repair är för alla er som gör lite kraftigare behandlingar där det krävs återfuktning och en skön reparationsboost till huden. Även också toppen för dem som har bränt sig i solen och behöver något som SNABBT läker och lugnar.

Proffstips: Vår hud har ett dagstillstånd och det är bra att observera vad din hud behöver just den dagen. Kanske behöver den extra fukt eller lyster med hjälp av exempelvist C-vitamin. Anpassa gärna produkterna utefter din huds behov för dagen så kommer den att tacka dig. 


Karin M, Hudterapeut


Jag älskar att kombinera produkter på ett lite annorlunda sätt. Nedan följer två tips hur du kan kombinera grymma produkter i samma steg i din rutin.


En mycket bra kombo är Dermalogica Daily Microfoliant och Dermalogica Special Cleansing Gel. Daily Microfoliant är en enzympeeling som jag brukar tillsätta i min rengöring kvällstid. Då får huden ett fint glow. Den här peelingen är mycket mild och skonsam för huden och passar även en känslig hud och när man blandar den med rengöringen så blir den ännu mer skonsam för huden! Rengöringen är dryg och löddrande och jag känner att huden blir ren efter.

Ett tips för er som har en lite torrare hudtyp är att blanda några droppar olja i min dag- eller nattkräm. Perfekt nu efter sommaren då man vistas mer i torr inomhusmiljö. Sisley Huile Precieuse à la Rose Noire Black Rose Precious Face Oil är en torrolja som är mjuk och lätt, den täpper inte till porerna och huden ser heller inte glansig ut. Tillsammans med Sisley Black Rose Skin Infusion Cream som är underbart, lyxig kräm utgör de en perfekt kombo! Något annat som är bra med dessa är att de även passar en känslig hud. Huden ser fylligare ut och huden får en strålande lyster!


Fler tips från mig:


- Mitt bästa tips när jag använder sheetmasks är att applicera det som är kvar i förpackningen efter att masken är lagd som ett serum.


-Ampuller använder jag alltid innan jag ska gå på fest. Man får en otroligt fin lyster och gör att hudvården och makeupen håller mycket längre. Ett bra produkttips är Doctor Babor Lifting Cellular Youth Control Bi-Phase Ampoule.


-Peter Thomas Roth 24K Gold Prism Highlightning Cream applicerar jag alltid i min foundation för att få ett fantastiskt glow!

-Bioline Lifting Code Peptide Pearls är en mycket effektiv kur för dig som vill ha det där "lilla extra" till din hud. Den är en kombination av två boostande serum, för att synligt minska uttryckslinjer och förbättra ansiktet och halsens fasthet.


Nedan hittar du alla produkter Hudotekets grymma hudterapeuter tipsat om. Varje gång du hör av dig till kundtjänst får du prata med någon av tjejerna ovan. Du får alltså alltid personlig service av utbildade och diplomerade hudterapeuter. Vill du ha fler proffstips är du varmt välkommen att höra av dig! Kontaktuppgifter hittar du här

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Ta din hudvård till nästa nivå
Elixir Cosmeceuticals pads 20%
890 kr
100016
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Verso Super Facial Serum
960 kr
1200 kr
V4004
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Mesoestetic Proteoglycans Ampoules
628 kr
785 kr
410033
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Natura Bissé Diamond Glyco Extreme Peel
2499 kr
8436002997109
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Mesoestetic Brightening Peel Booster
492 kr
615 kr
510090
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Sisley Black Rose Skin Infusion Cream
1872 kr
2340 kr
132050
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Bioline Lifting Code Peptide Pearls
1028 kr
1285 kr
6037
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Vadeco Tvättsvampar 2-Pack
20 kr
25 kr
70-001
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Verso Peel Mask
719 kr
899 kr
Venzym
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Mesoestetic Fast Skin Repair
520 kr
650 kr
516038
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Mesoestetic Glycolic + E + F Ampoules
612 kr
765 kr
410050
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Sisley Huile Precieuse à la Rose Noire Black Rose Precious Face Oil
2036 kr
2545 kr
132000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Dermalogica Daily Microfoliant
636 kr
795 kr
DLA-102254
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Dermalogica Special Cleansing Gel
fr. 416 kr
fr. 520 kr
DLA-101104r
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Mesoestetic Anti-Stress Mask
540 kr
675 kr
510048
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Mesoestetic Resurfacing Peel Booster
492 kr
615 kr
510089
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Peter Thomas Roth 24K Gold Prism Highlightning Cream
460 kr
575 kr
1801010
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Mesoestetic Hydravital Face Mask
520 kr
650 kr
510046
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Elixir Glyactil Smoothing cream 20%
890 kr
100008
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Hur blir jag av med pigmenteringar?

Pigmentfläckar kan beror på fler olika saker. Det ena är solskador, och dessa kallas även åldersfläckar då solskador oftast framträder mer med åldern. Den andra typen är hormonell pigmentering (melasma/kloasma) och dessa fläckar framkommer vid hormonella förändringar i kroppen. En tredje variant är post inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) som är mörka märken efter exempelvis finnar eller sår. Alla dessa typer av pigmenteringar blir mer tydliga vid solexponering. I denna guiden hjälper vi dig hur du kan försöka motverka men också reducera pigmenteringar.

Ge dig själv en fuktboost!

Efter en sommar med sol och bad skriker huden efter en riktig fuktboost. Även håret kan behöva sig en omgång efter saltvatten och klor. Sol och bad sliter hårt på såväl huden som håret och det kan lätt bli uttorkat och fuktfattigt. Här är våra bästa tips för att din hud och och ditt hår ska återfå sin forna glans.

5 tips - ta hand om håret i kylan

Torrt, sprött och elektriskt hår under vintern? Är du en av dem som slaviskt skyddar hud och hår under de soliga årstiderna, från till exempel saltvatten, UV-strålning och klor? Men missar vinterns årstid? Den här är tiden är det vanligt att uppleva torra längder, torrare hårbotten, statiskt hår - ja, mer eller mindre en bad hair day var och varannan dag! Detta är för att luften är väldigt torr under vintern vilket gör att det kan balla ur likväl för håret som huden. Här listar vi fem enkla tips om hur du tar hand om ditt hår i vinter!

Solskydd - Hur väljer man rätt skydd för sin hudtyp?

Att välja solskyddsprodukt utifrån sin hudtyp kan vara lika svårt som att hitta rätt hudvård. Men på samma sätt som du kan välja en rengöring eller ansiktskräm efter din hudtyp, kan du även skräddarsy ditt val av solskydd. Här kommer vi att guida dig kring skillnader på olika solskydd och hur du väljer rätt utifrån din hudtyp. Häng med!

Perfekta guiden inför alla hjärtans dag

Den 14e februari infaller Valentindagen och sedan 1985 har denna dag varit en högtid i den svenska kalendern. Den här dagen vill många ge sina nära och kära en present eller hitta på en mysig aktivitet för att visa extra uppskattning. Vi har samlat våra bästa tips för att göra dagen till en kärleksfull dag - här hittar du de bästa presenttipsen och upplevelserna som du kan göra med personen du tycker extra mycket om, eller varför inte med dig själv?

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: xh4Q9w (motverkar spam)