SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Känslig hud

En känslig hud är vanligt och kan uppkomma som ett tillstånd i perioder, oavsett hudtyp.Huden upplevs ofta som torr, stram och blir lätt irriterad och röd. Yttre påfrestningar kan göra att huden blir känslig och väderomställningar är en faktor. Vill du veta mer om just känslig hud? Nedan pratar vi om olika tillstånd en känslig hud kan befinna sig i.


En känslig hud behöver nödvändigtvis inte vara medfött, utan är något som kan drabba alla. En känslig hud reagerar ofta oförutsägbart och i stort sett vad som helst kan utlösa en reaktion som gör att huden blossar upp. Väderomväxlingar som kyla, värme, sol och vind kan göra huden irriterad och kost, alkohol, kaffe och rökning kan göra tillståndet värre.


En känslig hud har lättare för att drabbas av Rosacea, Perioral Dermatit, ytliga blodkärl och en stressad hud. Vi går igenom begreppen nedan: 

RosaceaRosacea är en kronisk hudsjukdom som ska behandlas med rätt produkter. Rosacea gör huden blossande, röd och får ibland knottror som kan förväxlas med akne. Problemen uppkommer oftast runt näsan och på kinderna och beror på att blodkärlen är vidgade. Om du lider av rosacea är det viktigt att du rådfrågar en hudterapeut innan man börjar behandla, då fel produkter kan förvärra sjukdomen!

Läs mer om och hur du behandlar Rosacea här >
Shoppa produkter för rosacea här 


Perioral dermatitPerioral dermatit är också en hudsjukdom som ofta förväxlas med rosacea då utslagen är väldigt snarlika. Skillnaden är dock att man kan bli av med sjukdomen. Inflammationen ger bland annat rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Huden kan också börja fjälla och en brännande eller stickande känsla kan upplevas. Det är viktigt att inte pilla eller klia på utslagen, och anpassade produkter ska användas!

Läs mer om och hur du behandlar Perioral dermatit här >
Shoppa produkter för perioral dermatit här


Ytliga kärlHos en känslig hud är även ytliga kärl vanligt. Dessa synliga eller ytliga kärl kan sitta lite var som helst, men oftast finns dem på kinderna och runt eller på näsan. När man har ytliga och vidgade blodkärl är det viktigt att undvika produkter som ökar blodcirkulationen i huden, som exempelvis aktiva serum eller koncentrat. Däremot är en skonsam enzympeeling är att föredra och ingredienser som mariatistel och alfa bisabolol verkar kärlsammandragande och kan därmed dämpa synligheten.

Läs mer om hur du behandlar ytliga kärl och shoppa produkter här > 


Stressad hudVi alla har upplevt stress någon gång i livet och det är inte konstigt att även vår hud kan bli stressad i perioder. När vi stressar utsöndras hormoner och kemikalier som exempelvis kortisol och adrenalin och dessa skickar signaler till huden att agera. För en känslig hud kan stress göra att tillstånd som rosacea förvärras. För att lugna en stressad hur är det första steget att stressa ner och sedan välja produkter som är lugnande. Exempel på ingredienser att föredra är vitaminer, ceramider, aminisyror, antioxidanter och fuktgivare. 

Läs mer om hur du behandlar en stressad hud och shoppa produkter här > 

Kontakta oss

Om du lider av tillstånden ovan bör du kontakta vår kundtjänst och få råd innan du beställer produkter och börjar behandla. Tillstånden kan förvärras och bli ännu svårare att råda bukt på. Våra kontaktuppgifter hittar du här >.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Känslig hud
Allt du behöver veta om Bioline Therra Fusion

Ur naturen och vetenskapen så föddes idén om Therra Fusion till liv. En serie som kombinerar hållbara ekologiska element med effektiviteten av bioteknologi och dess aktiva substanser. Lystergivande, arbetar pro-age och ger din hud balans - vad mer finns det egentligen att älska? Vi berättar allt du behöver veta om den här fantastiska serien!

Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.

Färga håret hemma med LeaLuo

Vill du få en ny look utan några strings attached? LeaLuo har hittat hem till oss och tagit med sig 8 färgmasker att vraka och välja mellan. Vill du bevara glansen i ditt röda hår eller har du alltid velat testa att färga håret rosa? Vi går igenom allt du behöver veta om dessa explosiva färgbomber!

Samarbete mellan Babor och Tjejzonen

Hur fantastiskt vore det inte att få leva i ett samhälle utan psykisk ohälsa? Nu går hudvårdsgiganten Babor in tillsammans med sina återförsäljare och kämpar för att den drömmen ska få bli sann.

Därför är en face mist vår bästa vän

Känner du ibland att huden behöver en ordentlig fuktboost efter en lång arbetsdag? Eller att din känsliga hud behöver återställa och svalka sig när du är på språng? Svaret är att investera i en face mist med bra kvalitet som kommer bomba huden med en rad näringsgivande ämnen.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: MgTxSP (motverkar spam)