SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Känslig hud

En känslig hud är vanligt och kan uppkomma som ett tillstånd i perioder, oavsett hudtyp.Huden upplevs ofta som torr, stram och blir lätt irriterad och röd. Yttre påfrestningar kan göra att huden blir känslig och väderomställningar är en faktor. Vill du veta mer om just känslig hud? Nedan pratar vi om olika tillstånd en känslig hud kan befinna sig i.


En känslig hud behöver nödvändigtvis inte vara medfött, utan är något som kan drabba alla. En känslig hud reagerar ofta oförutsägbart och i stort sett vad som helst kan utlösa en reaktion som gör att huden blossar upp. Väderomväxlingar som kyla, värme, sol och vind kan göra huden irriterad och kost, alkohol, kaffe och rökning kan göra tillståndet värre.


En känslig hud har lättare för att drabbas av Rosacea, Perioral Dermatit, ytliga blodkärl och en stressad hud. Vi går igenom begreppen nedan: 

Rosacea



Rosacea är en kronisk hudsjukdom som ska behandlas med rätt produkter. Rosacea gör huden blossande, röd och får ibland knottror som kan förväxlas med akne. Problemen uppkommer oftast runt näsan och på kinderna och beror på att blodkärlen är vidgade. Om du lider av rosacea är det viktigt att du rådfrågar en hudterapeut innan man börjar behandla, då fel produkter kan förvärra sjukdomen!

Läs mer om och hur du behandlar Rosacea här >
Shoppa produkter för rosacea här 


Perioral dermatit



Perioral dermatit är också en hudsjukdom som ofta förväxlas med rosacea då utslagen är väldigt snarlika. Skillnaden är dock att man kan bli av med sjukdomen. Inflammationen ger bland annat rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Huden kan också börja fjälla och en brännande eller stickande känsla kan upplevas. Det är viktigt att inte pilla eller klia på utslagen, och anpassade produkter ska användas!

Läs mer om och hur du behandlar Perioral dermatit här >
Shoppa produkter för perioral dermatit här


Ytliga kärl



Hos en känslig hud är även ytliga kärl vanligt. Dessa synliga eller ytliga kärl kan sitta lite var som helst, men oftast finns dem på kinderna och runt eller på näsan. När man har ytliga och vidgade blodkärl är det viktigt att undvika produkter som ökar blodcirkulationen i huden, som exempelvis aktiva serum eller koncentrat. Däremot är en skonsam enzympeeling är att föredra och ingredienser som mariatistel och alfa bisabolol verkar kärlsammandragande och kan därmed dämpa synligheten.

Läs mer om hur du behandlar ytliga kärl och shoppa produkter här > 


Stressad hud



Vi alla har upplevt stress någon gång i livet och det är inte konstigt att även vår hud kan bli stressad i perioder. När vi stressar utsöndras hormoner och kemikalier som exempelvis kortisol och adrenalin och dessa skickar signaler till huden att agera. För en känslig hud kan stress göra att tillstånd som rosacea förvärras. För att lugna en stressad hur är det första steget att stressa ner och sedan välja produkter som är lugnande. Exempel på ingredienser att föredra är vitaminer, ceramider, aminisyror, antioxidanter och fuktgivare. 

Läs mer om hur du behandlar en stressad hud och shoppa produkter här > 

Kontakta oss

Om du lider av tillstånden ovan bör du kontakta vår kundtjänst och få råd innan du beställer produkter och börjar behandla. Tillstånden kan förvärras och bli ännu svårare att råda bukt på. Våra kontaktuppgifter hittar du här >.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Känslig hud
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: NWLnPX (motverkar spam)