SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Guider

Hur blir jag av med pigmenteringar?

Pigmentfläckar kan beror på fler olika saker. Det ena är solskador, och dessa kallas även åldersfläckar då solskador oftast framträder mer med åldern. Den andra typen är hormonell pigmentering (melasma/kloasma) och dessa fläckar framkommer vid hormonella förändringar i kroppen. En tredje variant är postinflammatorisk pigmentering (PHP) som är mörka märken efter exempelvis finnar eller sår. Alla dessa typer av pigmenteringar blir mer tydliga vid solexponering. I denna guiden hjälper vi dig hur du kan försöka motverka men också reducera pigmenteringar.

HUR SKYDDAR JAG MIG FRÅN PIGMENTERING?

UV-skydd med minst SPF 30 året runt är en bra grundregel. Under sommaren är det bästa tipset att inte vistas i direkt solljus mellan kl. 11-15 och även keps eller solhatt är ett bra komplement. Under höst och vinter har vi flera fantastiska cityskydd som är lite lättare i konsistensen än vanligt solskydd. Tyvärr går det inte att helt skydda sig från all pigmentering, och de som är svårast att undvika är de hormonella. Dessa kan dessutom triggas igång av UV-strålar så ett UV-skydd är en bra start för att även försöka undvika hormonell pigmentering.

SHOPPA SOLSKYDD >   SHOPPA CITYSKYDD>
3 STEG FÖR ATT MINIMERA PIGMENTFLÄCKAR

1. PUNKTBEHANDLING
När det väl har uppstått pigmenteringar på specifika och avgränsade områden finns det produkter som du kan använda för att punktbehandla. Dessa produkter är ofta mycket aktiva och kan innehålla olika former av syra då syrorna har en exfolierande effekt på huden. Andra ämnen som du kan kika efter i produkternas innehållsförteckning och som är uppklarnade är exempelvis lakritsrot, mullbär, soja, A- och C-vitamin. Se våra punktbehandlare här >


2. HUDVÅRDSRUTIN
Vill du arbeta med pigmenteringar i hela ansiktet kan du implementera detta i din vardagliga hudvårdsrutin. På Hudoteket hittar du hela linjer från olika varumärken som arbetar just med att reducera pigmentering. Dessa produkter innehåller också de nämnda ingredienserna ovan men har inte i lika hög koncentration som i punktbehandlare. Populära märken som har serier som jobbar aktivt mot pigmenteringar är exempelvis Bioline, Exuviance, Medik8, och Dermaceutic, med flera. Dessa produkter ger ofta bäst effekt om du varvar hemmavård med salongsbehandlingar. Sen ska man alltid komma ihåg att pigmentförändringar i huden är väldigt individuellt. Vissa fläckar är lättbehandlande och vissa är tyvärr svårare att bli av med. Så det krävs ihärdighet och tålamod (det är lättare sagt än gjort, vi vet!). Se passande hudvårdsprodukter här >

3. SALONGSBESÖK
Man kommer långt med produkter, men har du envisa pigmenteringar eller vill få snabbare resultat rekommenderar vi att du kombinerar produkterna med en behandling, och då är du självklart välkommen till oss på Hudoteket Salong. En salongsbehandling kan ske med exemplvis laser, Dermapen, NBE Deepskin eller kemiska penslingar. Detta hjälper till att reducera eller ta bort pigmenteringar helt. Vid åldersvårtor eller oönskade fläckar som kan likna pigmenteringar så är Diatermi det bästa alternativet. Nedan kan du se fyra av behandlingar som passar utmärkt för dig med pigmenteringar.

Läs mer om:

Pigmentering

Visa kommentarer
Produkterna till: Hur blir jag av med pigmenteringar?
Tjockare hår - våra bästa tips

Många drömmer nog om det där perfekta och fylliga hårsvallet som kan kännas svårt att uppnå. Hårets utseende och struktur präglas mycket av våra gener och kan därmed ha bättre och sämre förutsättningar. Men det finns saker som du själv kan göra för att påverka håret till det bättre, nedan ger vi dig våra bästa tips!

Presenttips - sköna presenter till olika tillfällen

Har du idétorka inför en väns födelsedag och vet inte vad du ska köpa? Kanske är du ute i sista minuten som vanligt och suckar över att personen som ska firas redan har allt? - Bara lugn! Vi ger dig våra bästa presenttips både för födelsedagar och andra firanden.

Solskydd - Hur väljer man rätt skydd för sin hudtyp?

Att välja solskyddsprodukt utifrån sin hudtyp kan vara lika svårt som att hitta rätt hudvård. Men på samma sätt som det går att välja en rengöring eller ansiktskräm efter sin hudtyp, kan man skräddarsy sitt val av solskydd. Vi guidar dig nedan kring skillnaderna på olika solskydd och hur du väljer rätt utifrån din hudtyp.

Maxa mascaran - välj den bästa borsten för dig

Mascara är ett måste i necessären som gör att dina ögonfransar ser definierade och längre ut, den öppnar upp och drar uppmärksamhet till dina ögon samtidigt som den bidrar till en mer vaken blick. Det finns mascaror för varje effekt, från dramatisk till naturlig. Allt handlar om att hitta det bästa alternativet för dig. Vattenfast? Volym? Diskret? Känsliga ögon? We got you!

Hårguide - Balla Beachwaves

Denna frisyr är perfekt för dig med en lob, det vill säga axellångt hår. Dessa balla beach waves passar utmärkt till jobbet men även till festen. Tack vare den lätt lockade stilen med de raka topparna så får du en härligt nonchalant look.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VzjZZ9 (motverkar spam)