SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.


Hur uppstår pigmenteringar?

Hur mycket vi än älskar solen så kan vi inte komma undan från verkligheten att den skadar vår hud. Det slarvas för mycket med SPF och vi ångrar oss genast när pigmenteringar börjar ge sig tillkänna.
Men vad är det egentligen som ger pigmenteringen? Jo, det finns det nämligen något som heter melanocyter. De är de som tillverkar melanin (hudens färg) som i sig ger pigment. När en pigmentfläck uppstår har melanocyterna klumpat ihop sig och ger därför en mörk fläck på huden. Detta kallas för hyperpigmentering. Nedan ser du tre olika typer av detta.

PIgmenteringar

SOLSKADOR - LENTIGO

Den här formen av pigmentering kallas även i folkmun för åldersfläckar. Namnet uppstod av att solskador i huden oftast framträder ju äldre man blir. Visste du att vi blir konstant utsatta för UV-strålning och inte bara på sommaren? Det är därför det är extra viktigt att vi alltid använder SPF året runt för att undvika solskador i huden!HORMONELL PIGMENTERING - MELASMA

Melasma är fläckar som dyker upp i samband med hormonella förändringar i kroppen. Det är vanligt förekommande att gravida får Melsasma då de har ett överskott av hormoner i kroppen. P-piller eller andra hormonbehandlingar kan också påverka uppkomsten av dessa pigmenteringar. Hormonella pigmentering uppkommer ofta som mörka pigmenteringar på mindre områden som på överläppen eller som större fläckvisa partier i ansiktet. 


POSTINFLAMMATORISKA HYPERPIGMENTERINGAR (PIH)

Det är vanligt att denna sortens pigmentering orsakas av en inflammation eller skada i huden - exempelvis från akne. De uppträder som mörka missfärgade fläckar på huden. Anledningen till att det lämnar mörka fläckar är på grund av ett överskott av melanin som produceras vid inflammationen. När skadan läkt ut så förmörkar och missfärgas området och kvar lämnas en pigmentfläck.

LÄS VÅR GUIDE OM HUR DU BLIR AV MED PIGMENTERINGAR >

Läs mer om:

Pigmentering

Visa kommentarer
Produkterna till: Vad är pigmenteringar?
Filorga Sleep & Peel 4.5 Micro-peeling Night Cream
565 kr
50423-0
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Retinol 3 TR Serum
535 kr
1028
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
25
Bioline Primaluce Mask Brightening Illuminating
544 kr
725 kr
6002
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Verso Dark Spot Fix
796 kr
995 kr
201206
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Elemis Dynamic Resurfacing Super-C Serum
1007 kr
1259 kr
2240155
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Doctor Babor Refine Cellular Peeling Pads
669 kr
400610
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Exuviance Glycolic Perfecting Moisturizer
549 kr
20282
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Kraften av retinolserum

Retinol – ett magiskt ord inom hudvårdsvärlden som har förmågan att förvandla din hud till en strålande och ungdomlig skatt. Det populäraste och mest effektiva sättet att använda retinol är att använda ett serum som innehåller ingrediensen. Men med så många retinolserum där ute, hur hittar du rätt? Lugn, vi hjälper dig! Vi har sammanställt en lista över några fantastiska retinolserum och deras unika fördelar för att hjälpa dig navigera bland alla hudvårdsstjärnor.

Retinol användningstips

Retinol är en kraftfull hudvårdsingrediens som kan bidra till att förbättra hudens utseende och behandla olika hudproblem. När du börjar använda retinol är det viktigt att starta långsamt och följa några enkla tips för att undvika irritation och få bästa resultat. Så kom igång med retinol och låt din hud stråla med ungdomlig glans!

När ska man börja använda retinol?

Retinol är en kraftfull och populär hudvårdsingrediens som har visat sig vara effektiv för att behandla olika hudproblem och tillstånd, från akne till åldrande. Men när är rätt tidpunkt att börja använda retinol i din hudvårdsrutin? I detta blogginlägg kommer vi att ge dig en guide till hur och när du kan börja använda retinol på rätt sätt. Vi delar med oss om några värdefulla tips för att säkerställa att du får de bästa resultaten av denna superingrediens! 

Oil cleanser - skonsam rengöring för alla hudtyper

Oil cleanser, eller oljerengöring som det också kallas, kan kanske låta skrämmande - speciellt för den med en redan oljig hy. Men faktum är att rengöringsolja har många fördelar för alla hudtyper. Här lär vi dig mer om dess goda egenskaper!

Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara bland din största prioritet i din hudvårdsrutin.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: U6Zpd3 (motverkar spam)