SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.


Hur uppstår pigmenteringar?

Hur mycket vi än älskar solen så kan vi inte komma undan från verkligheten att den skadar vår hud. Det slarvas för mycket med SPF och vi ångrar oss genast när pigmenteringar börjar ge sig tillkänna.
Men vad är det egentligen som ger pigmenteringen? Jo, det finns det nämligen något som heter melanocyter. De är de som tillverkar melanin (hudens färg) som i sig ger pigment. När en pigmentfläck uppstår har melanocyterna klumpat ihop sig och ger därför en mörk fläck på huden. Detta kallas för hyperpigmentering. Nedan ser du tre olika typer av detta.

PIgmenteringar

SOLSKADOR - LENTIGO

Den här formen av pigmentering kallas även i folkmun för åldersfläckar. Namnet uppstod av att solskador i huden oftast framträder ju äldre man blir. Visste du att vi blir konstant utsatta för UV-strålning och inte bara på sommaren? Det är därför det är extra viktigt att vi alltid använder SPF året runt för att undvika solskador i huden!



HORMONELL PIGMENTERING - MELASMA

Melasma är fläckar som dyker upp i samband med hormonella förändringar i kroppen. Det är vanligt förekommande att gravida får Melsasma då de har ett överskott av hormoner i kroppen. P-piller eller andra hormonbehandlingar kan också påverka uppkomsten av dessa pigmenteringar. Hormonella pigmentering uppkommer ofta som mörka pigmenteringar på mindre områden som på överläppen eller som större fläckvisa partier i ansiktet. 


POSTINFLAMMATORISKA HYPERPIGMENTERINGAR (PIH)

Det är vanligt att denna sortens pigmentering orsakas av en inflammation eller skada i huden - exempelvis från akne. De uppträder som mörka missfärgade fläckar på huden. Anledningen till att det lämnar mörka fläckar är på grund av ett överskott av melanin som produceras vid inflammationen. När skadan läkt ut så förmörkar och missfärgas området och kvar lämnas en pigmentfläck.

LÄS VÅR GUIDE OM HUR DU BLIR AV MED PIGMENTERINGAR >

Läs mer om:

Pigmentering

Visa kommentarer
Produkterna till: Vad är pigmenteringar?
20
Filorga Sleep & Peel 4.5 Micro-peeling Night Cream
516 kr
645 kr
50423-0
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Retinol 3 TR Serum
535 kr
1028
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Bioline Primaluce Mask Brightening Illuminating
725 kr
6002
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Verso Dark Spot Fix
995 kr
201206
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Elemis Dynamic Resurfacing Super-C Serum
1199 kr
1499 kr
2240155
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Exuviance Glycolic Perfecting Moisturizer
439 kr
549 kr
20282
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Milier - så förebygger du och får bukt på dem

Har du små knottror runt ögonen? Det kan vara milier. Att bli av med dem kan kännas svårt, men det finns hjälp och behandling. Här har vi samlat allt du behöver veta för att förebygga milier och våra hudterapeuter delar med sig av sina bästa tips för att behandla dem om de redan uppstått.

Detox – Så ger du huden, kroppen & håret en nystart inför hösten

Efter sommaren är det många som känner behovet av en nystart, särskilt när det kommer till hudvård och hårvård. En detox för huden och håret är det perfekta sättet att rensa bort orenheter och återställa balansen. Har din hud blivit tilltäppt, trött eller glåmig efter sommaren? Kanske har håret blivit fett, torrt eller frissigt? Genom att göra en detox kan du ge både din hud och ditt hår en fräsch nystart och boosta din hudvårdsrutin.

Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara din största prioritet i din hudvårdsrutin.

Dubbelrengöring - varför är det så bra?

Har du någonsin undrat varför din hud känns trött och glåmig trots att du använder rengöringsprodukter? Vi lägger i genomsnitt bara 20 sekunder på att rengöra vårt ansikte varje dag, vilket ofta inte räcker för att lösa upp alla lager av makeup, solkräm, hudceller och talg. Om huden inte blir ordentligt ren, kan dessa rester göra den glåmig och täppt, vilket kan leda till hudirritation och känslighet. Det kan vara dags att prova dubbelrengöring – en effektiv metod som många skönhetsexperter svär vid för att uppnå en djupgående och strålande renhet. Här delar vi med oss av hur du får din hud ren på djupet och ger den den vård den verkligen förtjänar.

Välj rätt rengöring efter din hudtyp

Är det dags att uppgradera din rengöringsrutin? Välmående och vacker hud börjar med en bra ansiktsrengöring. Huden i ansiktet är väldig tunn och i ständig kontakt med externa faktorer, därför är det viktigt att du ger ansiktet lite extra omtanke. I detta inlägg hjälper vi dig välja rätt rengöring utifrån din hudtyp.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: yx5eQB (motverkar spam)