SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.


Hur uppstår pigmenteringar?

Hur mycket vi än älskar solen så kan vi inte komma undan från verkligheten att den skadar vår hud. Det slarvas för mycket med SPF och vi ångrar oss genast när pigmenteringar börjar ge sig tillkänna.
Men vad är det egentligen som ger pigmenteringen? Jo, det finns det nämligen något som heter melanocyter. De är de som tillverkar melanin (hudens färg) som i sig ger pigment. När en pigmentfläck uppstår har melanocyterna klumpat ihop sig och ger därför en mörk fläck på huden. Detta kallas för hyperpigmentering. Nedan ser du tre olika typer av detta.

PIgmenteringar

SOLSKADOR - LENTIGO

Den här formen av pigmentering kallas även i folkmun för åldersfläckar. Namnet uppstod av att solskador i huden oftast framträder ju äldre man blir. Visste du att vi blir konstant utsatta för UV-strålning och inte bara på sommaren? Det är därför det är extra viktigt att vi alltid använder SPF året runt för att undvika solskador i huden!HORMONELL PIGMENTERING - MELASMA

Melasma är fläckar som dyker upp i samband med hormonella förändringar i kroppen. Det är vanligt förekommande att gravida får Melsasma då de har ett överskott av hormoner i kroppen. P-piller eller andra hormonbehandlingar kan också påverka uppkomsten av dessa pigmenteringar. Hormonella pigmentering uppkommer ofta som mörka pigmenteringar på mindre områden som på överläppen eller som större fläckvisa partier i ansiktet. 


POSTINFLAMMATORISKA HYPERPIGMENTERINGAR (PIH)

Det är vanligt att denna sortens pigmentering orsakas av en inflammation eller skada i huden - exempelvis från akne. De uppträder som mörka missfärgade fläckar på huden. Anledningen till att det lämnar mörka fläckar är på grund av ett överskott av melanin som produceras vid inflammationen. När skadan läkt ut så förmörkar och missfärgas området och kvar lämnas en pigmentfläck.

LÄS VÅR GUIDE OM HUR DU BLIR AV MED PIGMENTERINGAR >

Läs mer om:

Pigmentering

Visa kommentarer
Produkterna till: Vad är pigmenteringar?
15
Filorga Sleep & Peel 4.5 Micro-peeling Night Cream
548 kr
645 kr
50423-0
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
15
Medik8 Retinol 3 TR Serum
455 kr
535 kr
1028
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
15
Bioline Primaluce Mask Brightening Illuminating
616 kr
725 kr
6002
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
15
Verso Dark Spot Fix
846 kr
995 kr
201206
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Elemis Dynamic Resurfacing Super-C Serum
1199 kr
1499 kr
2240155
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
15
Doctor Babor Refine Cellular Peeling Pads
569 kr
669 kr
400610
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
15
Exuviance Glycolic Perfecting Moisturizer
467 kr
549 kr
20282
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 3c8TRy (motverkar spam)