SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Hudbarriären, hudbarriären och hudbarriären!

Ta hand om din hudbarriär, den har en väldigt viktigt uppgift som är att stänga ute luftföroreningar, låsa in fukt och stå emot väderpåfrestningar. Hudbarriären är hudens yttersta skikt och som fyller en viktig funktion för vår huds välmående och en god hudhälsa. Produkter med ceramider är att rekommendera och en riktig favorit är Babor Skinovage Moisturizing Cream. Krämen innehåller rödalger som är återfuktande och som stimulerar hudens naturliga produktion av just ceramider, som är mumma för hudbarriären. Ett annat tips är SkinCeuticals C E Ferulic som är ett serum som både skyddar huden och boostar med antioxidanter. Ett sista riktigt bra tips är att använda en ansiktsolja. Vi älskar Esse Sensitive Protect Oil, som innehåller ximenaolja som har långa kedjor av fettsyror och kapslar in fukten. Lägg därför lite extra kärlek på hudbarriären och den kommer belöna dig tillbaka!

Slugging

Är du en riktig torris nu på vintern? Då behöver du prova slugging som är en av årets stora snackisar med ursprung från Sydkorea. Syftet med slugging är att återfukta huden och hjälpa den att bevara fukten, speciellt när det är kallare säsong. Hur gör man? Enkelt, du kör din vanliga hudvårdsrutin med rengöring, ansiktsvatten, serum och kräm. Avsluta sedan med en klick stor som en ärta av ett näringsrikt och vattenfritt balm som vår favorit Dermaceutic Panthenol Ceutic. Din hud kommer att tacka dig!

Gör din hudvårdsrutin mer effektiv med multifunktionella produkter

I en värld där allt ska gå fort och man ska hinna så mycket som möjligt på dygnets 24-timmar så vill man fortfarande hinna vara snygg, men att det ska gå snabbt! Här är därför våra bästa tips för att spara tid och energi när du gör din hudvårdsrutin. Upptäck smarta multifunktionella skönhetsprodukter som den här underbara nattmasken COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask från COSRX. Den kan användas både som rengöring, fukt- och nattmask eller fuktkräm. En annan storfavorit är Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask som kan användas som en fukt- och nattmask eller som en dagkräm. Passar perfekt för dig som vill förebygga hudens åldrande och jobba med fina linjer samt få en jämnare hudton. Enkelt, snabb och smidigt - bästa kombon alltid!

Skin tints

Vi drömmer väl alla om att ha en vacker och jämn hudton med en härlig lyster. Trenden skin tint ger oss möjligheten att förverkliga den drömmen till verklighet i ett kick, samtidigt som man får en hud som ser mer naturlig ut i stället för översminkad. Så vad innebär skin tints? En skin tint är en färgad dagkräm och är helt enkelt naturlig hud på tub. Från bareMinerals finns bareMinerals Complexion Rescue All Over Luminizer som snabbt blivit populär och som kommer i fem olika nyanser. Appliceras smidigt och enkelt med fingrarna, en makeupsvamp eller en sminkpensel - helt utifrån vad du gillar bäst!

Glossig makeup

Visst får vi aldrig nog av glow och lyster? Den glossiga trenden håller i sig även 2024 där vi ser glansiga läppar och spegelblanka ögonlock. Clarins Lip Perfector 20 Translucent Glow är en allt-i-en-glans som vi älskar! Med två typer av pärlor fyller den ut läpparna samtidigt som den ger dem en strålande lyster. Prova även att ta en klick på fingret och klappa in den på kindbenen. Tah-dah! Bonustips är att kombinera glossig makeup med metalliska nyanser och du blir stjärnan i alla rum som du går in i!

Rama in ögat med lekfulla pasteller

Byt ut din svarta eyeliner mot en vårig pastell i ljusblå ton, Barbie-rosa eller varför inte satsa på årets absoluta hetaste pastell: Peach Fuzz! Det handlar om att våga sticka ut och ha roligt - välj färg efter outfit eller humör. Men våga färg säger vi!

Haircycling 

Förra året pratade man om skin cycling och nu har det gått vidare även till håret med nya trenden haircycling. Likt skin cycling, ska man tvätta och vårda håret i en särskild ordning för att uppnå ett bättre och mer friskt hår. Vem vill inte ha det? Här är vår guide hur du kan lägga upp en haircycling. Börja med att tvätta håret med ett detoxschampo och här vill rekommendera R+Co SUBMARINE Water Activated Enzyme Exfoliating Shampoo, andra tvätten med ett återfuktande schampo som Davines NaturalTech Nourishing Shampoo och tredje tvätten avslutas med ett stärkande schampo och här älskar vi Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo. Hela poängen med hair cycling är kort och gott att få din hårbotten och ditt hår i balans, både vad gäller djuprengöring, återfuktning och styrka. To feel hairtastic!
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Beautytrender 2024
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: TmdcGR (motverkar spam)