SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Allt du behöver veta om ögoncreme

Att ögonen är själens spegel är ett uttryck som man har hört både en och två gånger, så varför inte ta hand om dem på bästa vis? Varför använder man egentligen creme anpassat enbart för ögonen och hur applicerar man cremen på bästa vis? Här finner du svaren.


Tunn hud ökar tidiga tecken på åldrande


Huden runt ögonen är 40 procent tunnare än resten av huden och det är också den minst elastiska delen av ditt ansikte. Kollagen hjälper till att upprätthålla hudens elasticitet och med åldern minskar detta successivt vilket leder till att huden blir tunnare och att venerna blir mer framträdande. 
Dessutom tappar ögonområdet mycket fukt, omkring 50 procent snabbare än övriga ansiktet. Detta märker du inte på ytan men det sker successivt, det är därför man rekommenderar att man börjar använda ögoncreme vid relativt ung ålder.


Varför ögoncreme?


Ögoncremer är specifikt formulerade för den känsliga huden runt ögat. De innehåller mer olja än en vanlig dagcreme, och de har många aktiva ingredienser riktade mot de problem vi ser runt ögonen, så som kråksparkar, mörka ringar och påsar under ögonen. Om du då använder din vanliga ansiktscreme kommer det att tynga ner den tunna huden runt ögonen och kan leda till svullnad och milier, vilket är talg som har blivit inkapslat under huden. Upplever du att ögoncremer är något för rika i konsistensen kan du istället använda dig av en ögongel som ger en lättare känsla.


Applicera din ögoncreme på rätt sätt


Huden som omger ögat är mycket tunn och delikat jämfört med resten av ansiktet, och kräver därför mycket uppmärksamhet. Det är även här man kan finna de första tecken på åldrande. En grundregel är att inte använda för mycket produkt, en liten mängd räcker långt. Var lätt på handen när du försiktigt applicerar cremen, gnuggar man eller trycker sliter man istället på huden. Dutta in tre till fyra små klickar med lillfingret eller ringfingret och sedan under ögat och under brynet. Applicera inte på själva ögonlocket eller nära fransrötterna, eftersom produkten kan komma in i ögat och skapa irritation.


Ögoncreme eller ögon serum?


Ett serum för ögonen fungerar likt ett serum för övriga ansiktet – det är till för att göra en djupdykning i huden och tillföra optimalt med fukt och näring. Vissa serum använder du istället för efterföljande ögoncreme och andra så applicerar du först serum, låter sjunka in och sedan ögoncreme. Att använda sig av serum ihop med en ögoncreme är en särskilt effektiv metod om man lider av torrhet och stramande hud runt ögonen.


Här kan du läsa om vilken ögoncreme som passar dig och dina behov
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Allt du behöver veta om ögoncreme
Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Känslig hud

En känslig hudtyp är vanligt och kan även uppkomma som ett tillstånd i perioder. Hudtypen upplevs ofta som torr, stram och blir lätt irriterad och röd. Yttre påfrestningar kan göra att huden blir känslig och väderomställningar är en faktor. Nedan pratar vi om olika tillstånd en känslig hud kan befinna sig i.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Led-masker och apparater- för salongsresultat hemma

De börjar ploppa upp hos allt fler och fler varumärken och tar marknaden med storm. Tidigare har de varit tillgängliga för behandling på salong, men nu finns de alltså att köpa hem. Vi pratar givetvis om LED-masker och andra apparater för avancerad hudvård på hemmaplan. Vi guidar dig genom vårt utbud nedan.

Probiotisk hudvård - framtidens skönhet

Vad innebär mikroflora och probiotika inom hudvård? Varför är det så bra för huden? Vi reder ut begreppen och tipsar om varumärket som har satt probiotikan på kartan!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: QYYR2E (motverkar spam)