eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

Niacinamid- en form av vitamin B

Niacinamid är en fantastisk ingrediens för dig med mogen hud, pigmenteringar, oren hud eller förstorade porer. Niacinamid är en form av Vitamin B som bland annat har en uppljusande effekt på huden. Läs vidare för att lära dig om varför just denna ingrediens bör ta en plats i din necessär.


Vad är Niacinamid?

Niacin i kroppen, också känd som vitamin B, är en livsviktig vitamin för att ha en välfungerande kropp. Detta får du via kosten i form av rött kött, kyckling och kalkon, samt fet fisk så som tonfisk och lax. Du får även i dig detta via gröna grönsaker och tomat. Niacinamid, i den form man applicerar på huden, har också blivit känd för sina fina egenskaper i hudvård. Då den fungerar som en antioxidant har alla glädje av ingrediensen i sin hudvårdsrutin, då den skyddar mot yttre påfrestningar och fria radikaler. 


Vad gör Niacinamid?

Förbättrar hudbarriären och minskar känslighet

Niacinamid ökar produktionen av ceramider, som är en viktig del av hudens barriär som skyddar mot yttre påfrestningar. På så sätt håller Niacinamid hudens barriärfunktion i bättre skick, vilket minskar risken för att reagera på angrepp utifrån. Därför minskar rödhet och inflammationer i huden som är orsakade av yttre påverkan. Reglerar talgproduktionen

När huden har en väl fungerande barriärfunktion har huden också möjlighet att behålla fukt bättre. Därför behöver huden inte producera överdrivet mycket talg för att kompensera för fuktförlusten. Därför upplever många med fet hud en förbättring när de använder produkter med Niacinamid i.Motverkar och reducerar förstorade porer

Har man stora porer kan man uppleva en förbättring vid användning av produkter med Niacinamid. Detta då Niacinamid ökar elasticiteten i huden, vilket för att porerna får en ”gummibandseffekt” och enklare kan dra ihop sig. Minskar fina linjer

Niacinamid ökar kollagenproduktionen i huden. Detta tillsammans med att fukten i huden stannar kvar tack vare en bättre barriärfunktion gör att fina linjer och rynkor upplevs mindre.Motverkar och reducerar pigmonteringar

Niacinamid motverkar ojämn hudton genom att sakta ned farten på melaninet som går från de undre hudlagren upp till epidermis, som där ger en pigmentering.Reducerar orenheter och akne

Tack vare att Niacinamid dämpar inflammationer har många med akne upplevt förbättring i huden. Även personer med rosacea har sett en fin effekt.Vem är den för?

Alla kan använda produkter med Niacinamid. Personer med orenheter och akne, rosacea, fina linjer, stora porer, pigmenteringar och känslighet är de som kommer märka störst effekt av produkterna. 

Läs mer om:

Visa kommentarer
EGF - en cellkommunikatör för spänstigare hud

Har du hört talas om EGF, eller rättare sagt Epidermal Growth Factor? Året var 1986 när Stanley Cohen tilldelades Nobelpriset i medicin efter att ha upptäckt cellaktivatorn EGF och dess viktiga funktion som cellkommunikatör för en spänstig, fast hud.

C-Vitamin

Räcker det att äta kosttillskott? Kan jag använda vilken C-vitamin som helst? Känner du dig också vilsen i C-vitamindjungeln? Lugn, vår hudterapeut Karin kommer här guida dig genom frågor och fakta som rör C-vitamin inom hudvård.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en fuktbildande ingrediens och inte en syra så som många tänker syror i hudvård. Hyaluronsyran finns naturligt i människokroppen, det är ett så kallat kroppseget ämne. Det är en sockermolekyl som kallas glykosaminglukan, och den har förmågan att binda fukt upp till tusen gånger sin egen vikt. Hyaluronsyran passar alla hudtyper och nedan kan du läsa mer om denna stjärna i badrumsskåpet. 

Retinol - en supervitamin!

Retinol är en fettlöslig form av A-vitamin, som när den kommer i kontakt med huden omvandlas till retinsyra. Retinolet normaliserar cellförnyelsen, binder fukt i huden, hämmar talgproduktionen, reducerar orenheter och ökar kollagenproduktionen. Den minskar även resultatet av solskador, så kallade pigmenteringar.

Niacinamid- en form av vitamin B

Niacinamid är en fantastisk ingrediens för dig med mogen hud, pigmenteringar, oren hud eller förstorade porer. Niacinamid är en form av Vitamin B som bland annat har en uppljusande effekt på huden. Läs vidare för att lära dig om varför just denna ingrediens bör ta en plats i din necessär.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: aubT3Q (motverkar spam)