eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

Niacinamid- en form av vitamin B

Niacinamid är en fantastisk ingrediens för dig med mogen hud, pigmenteringar, oren hud eller förstorade porer. Niacinamid är en form av Vitamin B som bland annat har en uppljusande effekt på huden. Läs vidare för att lära dig om varför just denna ingrediens bör ta en plats i din necessär.


Vad är Niacinamid?

Niacin i kroppen, också känd som vitamin B, är en livsviktig vitamin för att ha en välfungerande kropp. Detta får du via kosten i form av rött kött, kyckling och kalkon, samt fet fisk så som tonfisk och lax. Du får även i dig detta via gröna grönsaker och tomat. Niacinamid, i den form man applicerar på huden, har också blivit känd för sina fina egenskaper i hudvård. Då den fungerar som en antioxidant har alla glädje av ingrediensen i sin hudvårdsrutin, då den skyddar mot yttre påfrestningar och fria radikaler. 


Vad gör Niacinamid?

Förbättrar hudbarriären och minskar känslighet

Niacinamid ökar produktionen av ceramider, som är en viktig del av hudens barriär som skyddar mot yttre påfrestningar. På så sätt håller Niacinamid hudens barriärfunktion i bättre skick, vilket minskar risken för att reagera på angrepp utifrån. Därför minskar rödhet och inflammationer i huden som är orsakade av yttre påverkan. Reglerar talgproduktionen

När huden har en väl fungerande barriärfunktion har huden också möjlighet att behålla fukt bättre. Därför behöver huden inte producera överdrivet mycket talg för att kompensera för fuktförlusten. Därför upplever många med fet hud en förbättring när de använder produkter med Niacinamid i.Motverkar och reducerar förstorade porer

Har man stora porer kan man uppleva en förbättring vid användning av produkter med Niacinamid. Detta då Niacinamid ökar elasticiteten i huden, vilket för att porerna får en ”gummibandseffekt” och enklare kan dra ihop sig. Minskar fina linjer

Niacinamid ökar kollagenproduktionen i huden. Detta tillsammans med att fukten i huden stannar kvar tack vare en bättre barriärfunktion gör att fina linjer och rynkor upplevs mindre.Motverkar och reducerar pigmonteringar

Niacinamid motverkar ojämn hudton genom att sakta ned farten på melaninet som går från de undre hudlagren upp till epidermis, som där ger en pigmentering.Reducerar orenheter och akne

Tack vare att Niacinamid dämpar inflammationer har många med akne upplevt förbättring i huden. Även personer med rosacea har sett en fin effekt.Vem är den för?

Alla kan använda produkter med Niacinamid. Personer med orenheter och akne, rosacea, fina linjer, stora porer, pigmenteringar och känslighet är de som kommer märka störst effekt av produkterna. 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Oxybenzone

Oxybenzone, även kallat bensofenon-3, är en av de vanligaste ingredienserna i kemiska solskyddsprodukter. Tillsammans med kompisar ur Bensofenon-familjen utgör de ett skydd mot UV-strålarna.

Zinkoxid

Zinkoxid hör man ofta talas om när det kommer till solskydd. Ihop med kompisen titandioxid utgör de ett komplett skydd mot UV-strålarna som vi inte gärna vill utsätta oss för.

Titandioxid

Ett fysikaliskt solfilter utgör ett skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. För att detta solfiltret ska bli komplett behövs titandioxiden och zinkoxid. Här kan du ta del av information om titanoxid och varför det är så bra i just solskydd.

BHA–syra

Beta Hydroxy Acid, BHA, är en mycket populär syra i hudvårdsbranschen. Salicylsyra är en naturligt förekommande BHA-syra som kommer från pilbark, vilket är samma trä som även används för att producera värktabletten aspirin. Pilbarken bidrar med antiinflammatoriska egenskaper vilket gör denna syra något speciell. Tekniskt sett är salicylsyran den enda BHA-syran, men det finns besläktade ingredienser som har en liknande effekt på huden.

PHA-syra

Polyhydroxisyror, eller Poly Hydroxy Acid, är en hudvänlig syra med goda exfolierande egenskaper. De molekyler som utgör PHA-syran är större i storlek än sina följeslagare AHA och BHA, vilket innebär att den inte kan penetrera huden lika djupt. I stället arbetar den uteslutande på hudens yta, utan att störa de känsliga lagren som ligger under. Detta leder till en optimal hudförnyelse med minimal irritation.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: J2amPK (motverkar spam)