SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Basprodukterna i din hudvårdsrutin

Precis som när man skapar en bra klädgarderob så börjar man med en stabil grund, även kallat basplagg. Likadant ska du tänka med din hudvård, för att säkerställa att du verkligen har det viktigaste i ditt badrumsskåp. Här kommer lite tips för hur du ska tänka när det kommer till basprodukter inom hudvård, vi går back to basic - helt enkelt. Här hittar du välgörande rengöringar som gör din hudvårdsrutin spot on, och massa andra grymma basprodukter.Dina must haves för en bra bas i badrumsskåpet

Rengöring och ögonremover – bland det viktigaste i ditt badrumsskåp

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Även om du inte bär makeup kommer ansiktet att ha samlat på sig olja, slaggprodukter och föroreningar i slutet av dagen, om man då lämnar det otvättat kan detta täppa till porerna, vilket gör att du kan få irritationer, blemmor och att huden ser glåmig och tråkig ut. Ni förstår nog varför detta är en så viktig produkt i ditt badrumsskåp? Här kan du läsa mer om rengöringar.


För ögonen

Området runt ögonen är tunnare och därmed mer känsligt. Därför är det extra viktigt att du använder en speciell rengöring för att avlägsna ögonmakeup. Fukta en bomullspad med din remover, alternativt använd en ögonmakeupremover-pad och torka försiktigt bort makeupen kring ögonen.

Dessa två rengöringsprodukter utgör grunden i en bra hudvårdsrutin, så slarva inte med dessa!

Exuviance Gentle Cream Cleanser

Medik8 Eyes & Lips Micellar CleanseDagcreme – en bra basprodukt för en bra bas, helt enkelt

Ansiktscremens främsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda huden, inte så lite viktig uppgift, inte sant? Här kan du läsa mer om ansiktskrämEn väl återfuktad hud ser inte bara bättre ut, utan efterföljande produkter såsom makeup fäster dessutom bättre.


Serum, stärker huden på djupet

Medan krämens uppgift är att skydda och vårda de yttre hudlagren så stärker serumet huden på djupet och balanserar dess funktioner. Våra hudterapeuter är överens om att serumet är en av de viktigaste delarna av din hudvårdsritual för att uppnå och bibehålla en bra hudhälsa. Välj ett serum som passar din hudtyp och som ger det resultat som just du är ute efter. Vill du ha mer fukt, ja då är det de du ska satsa på. Vill jobba anti-age, ja då väljer du ett serum som är inriktat för detta. Här kan du läsa mer om serum.

Bioline Aqua+ Moisturizing Cream

Peter Thomas Roth Oilless Oil 100% Purified SqualaneNo more mörka ringar, investera i en bra ögonkräm

Ögonkrämer är specifikt formulerade för den känsliga huden runt ögat. De innehåller mer olja än en vanlig dagkräm, och de har många aktiva ingredienser riktade mot de problem vi ser runt ögonen, så som kråksparkar, mörka ringar och påsar under ögonen. Så är det någon produkt du bör ha i din "basgarderob" så är det en bra ögonkräm! Här kan du läsa mer om .


Ansiktsvatten

Ansiktsvatten används efter rengöring för att återställa pH-värdet i huden. Hudens naturliga pH-värde är lite surt, vilket gör att svamp och bakterier inte klarar sig där. Därför är det viktigt att hålla pH-värdet på rätt nivå, så att orenheter inte uppstår. Dessutom ger ansiktsvatten en fuktig hudyta som lättare absorberar den efterföljande krämen. Mums för ansiktsvatten, säger vi! 

Filorga Optim-Eyes

Decléor Néroli Bigarade Tonifying Lotion


SPF; en superbra produkt faktiskt

Det kan tyckas att vi tjatar om SPF och solskydd, men faktum är att få produkter har en så avgörande effekt mot åldrande som denna. Solskydd fungerar som en sköld mot de UV-strålar som möter din hud när du är utomhus. Du kanske inte märker effekterna omedelbart, men på sikt kommer både du och din hud tjäna på att investera i en bra solskyddsfaktor. Solskydd är viktigt ur flera aspekter, särskilt för att förhindra hudcancer, solbränna och för tidigt åldrande. Det finns inga riktlinjer för hur gammal du bör vara för att börja använda SPF – huvudsaken är att du inför det i din hudvårdsrutin! In i badrumsskåpet, BUMS! 


Bonus: Misten

En mist kanske inte är ett måste om man ska utgå från ett ”basskåp” men en ack så lyxig detalj som lätt kan bli din favoritprodukt. Det här är den perfekta produkten att ha med sig i handväskan och spraya när du känner att du behöver en liten fuktboost under dagen. I bilen, på tågresan eller när du suttit många jobbtimmar framför dator.

Natura Bissé C+C SPF 30 Oil-free Macroantioxidant Sun Protection

M Picaut Hydrating Water
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Basprodukterna i din hudvårdsrutin
Vårda hudbarriären

Huden är kroppens största organ och kroppens skyddsmantel från yttre angrepp. Yttre angrepp kan vara mikroorganismer, allergener, virus, onda bakterier, svamp, föroreningar för att bara nämna några. Det är därför väldigt viktigt att hudens yttre lager, hudbarriären, hålls intakt så att små inkräktare inte tar sig in och skapar oreda i hud och kropp. I denna artikel förklarar vi hur hudbarriären fungerar, hur man märker att den är skadad och hur man på bästa möjliga sätt reparerar den.

Vinnarna i Hudoteket Beauty Awards 2023

Hej Beauty Hackers! Röda mattan är utrullad och succén är tillbaka - nämligen Hudoteket Beauty Awards. År 2022 är nu stängt, och det är dags att utse vinnarna för de gångna året. Här hittar du produkterna som utmärkt sig extra, produkterna som fått ett uppsving eller produkterna där recensionerna svämmat över. Kanske har din favoritprodukt vunnit? Eller kanske du hittar nya favoriter!

Välj rätt rengöring efter din hudtyp

Är det dags att uppgradera din rengöringsrutin? Välmående och vacker hud börjar med en bra ansiktsrengöring. Huden i ansiktet är väldig tunn och i ständig kontakt med externa faktorer, därför är det viktigt att du ger ansiktet lite extra omtanke. I detta inlägg hjälper vi dig välja rätt rengöring utifrån din hudtyp.

Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara bland din största prioritet i din hudvårdsrutin.

Dubbelrengöring - varför är det så bra?

I genomsnitt lägger vi endast 20 sekunder på att rengöra ansiktet varje dag. På så kort tid får man svårt att lösa upp de lager av makeup och solkräm, samt hudceller och talg som samlats på huden under dagen. Om huden inte blir ren gör dessa partiklar din hud glåmig och tilltäppt vilket kan skapa hudirritation och känslighet. Här tipsar vi om hur du gör huden ren på djupet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: sfx9vx (motverkar spam)