SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Frågor & svar

Take Over med Exuviance

Vi har haft äran att ha varumärket Exuviance och experten Camilla här hos oss på Hudoteket. Över en dag tog hon över chatten, våra sociala medier och mycket mer! Våra härliga kunder fick möjligheten att ställa frågor - dessa har vi sammanställt i inlägget nedan.

Rosacea är en hudsjukdom och då bör man först och främst gå till en hudläkare för att få det konstaterat. Då får man också veta vilket stadie man är i, man brukar dela in rosacea i fyra olika stadier av hudtillståndet, så detta är lite svårt att svara på.
Det man däremot bör tänka på är att jobba skonsamt med huden och då använda produkter med PHA-syra.

Välj gärna en mild rengöring som inte irriterar din hud. Några produkter som jag skulle rekommendera är Gentle Cream Cleanser följt av HydraSoothe Refresh Toner

Radiance Serum är ett sermun som jobbar skonsamt, samtidigt som den tillför fukt och stärker hudbarriären. Sedan är mitt tips att avsluta din rutin med dag- eller nattkräm. AGE Less Everyday och Overnight Transformation Complex är två bra alternativ eftersom de baseseras på den snälla PHA-syran. 

Det är extremt viktigt att kombinera bra produkter med behandlingar för att få bukt på akneärr. När du exfolierar huden så stimuleras cellförnyelse vilket i sin tur gör att huden förnyar sig själv. Därför är mitt tips att leta efter ingredienser som AHA, citronsyra, C-vitamin och reional. Tre produkter som verkligen hjälper till att jämna ut hudtonen och förbättrar strukturen är Daily Resurfacing Peel, Vitamin C20 Serum Capsules och Super Retinol Concentrate.

Gentle Cleansing Creme är en fenomenal rengöring som både är skonsam och effektiv mot makeup. Massera in rengöringen och skölj av med riktligt med vatten. När det kommer till rengöring så rekommenderar jag att man ska dubbelrengöra. Antingen två gånger med samma rengöring, eller varför inte kombinera två olika rengöringar för att optimera din hudvårdrutin? 

Något du måste testa är Exuviance SkinRise Morning Glow! Det här är min absoluta favorit, jag kan inte vakna utan dem. De tillför mycket fukt, pepparmint, eukalyptus och verkar uppiggande samt uppstramande.

PHA-syra är den nya generationen av AHA-syran. Här peelar vi huden skonsamt men vi tillför också fukt. Denna syra passar alla.

Oavsett om man är en trött småbarnsmamma, eller tonårsmamma som jag, så rekommenderar jag att man adderar en peelingprodukt och en ansiktsmask. Daily Resurfacing Peel innehåller 10% citronsyra som exfolierar och ger ett fantastiskt glow!

Detox Mud Treatment-mask som innehåller japanskt kol och jobbar som en magnet. Här är produkten som absorberar orenheter och talg, och ger en silkeslen finish. 

Exfoliera huden regelbundet med antingen Triple Microdermabrasion Face Polish eller Daily Resurfacing Peel och var noga med att alltid använda serum utifrån din huds behov. 

Precis som att vi tar på oss mer på vintern så bör vi ”klä på” huden också. CitraFirm FACE Oil är fantastisk på att skydda barriären. Overnight Transformation Complex är den optimala nattkrämen vintertid.

Då skulle jag rekommendera HydraSoothe Refresh Toner för torr och mogen hud, men jag vill också slå ett slag för Probiotic Lysate Anti-Pollution Essence som är steget efter toner. Denna är barriärstärkande samtidigt som den lämnar huden återfuktad.

Många glömmer att ta hand oim sin hals och dekolletage. Var smart och börja i tid! Toning Neck Cream ett måste och lika så Lift Volumizing Concentrate. Lift Volumizing Concentrate stimulerar huden till förnyad spänst och volym. Perfekt att applicera även på halsen! 

Då skulle jag rekommendera att man börjar med en hudvårdsrutin med tre produkter som rengör, återfuktar och stärker hudbarriären. Välj rengöring utifrån din hudtyp - Gentle Cream Cleanser eller Deep Clean AHA Cleanser och komplettera med dag- och nattkräm. Två favoriter som passar om man är ny användare av Exuviance är AGE Less Everyday och Overnight Transformation Complex.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Take Over med Exuviance
Take Over med Esse: Höst-och vinterrutiner

Maria och Cecilia från Esse Skincare tog över våra sociala medier samt hade en fantastisk LIVE med fokus på höst-och vinterrutiner. Missade du livesändningen eller vill se den igen, så kan du bara scrolla ner här. Under livesändningen pratade man om produkttips för yttorr hud, perioral dermatit, personliga favoriter och mycket, mycket mer. Här nedan hittar du alla frågor och svar samt vilka produkter som passar för just din hudtyp.

Frågor och svar med Sisley

Vi hade Amanda och Filippa från Sisley på besök, som både tog över våra sociala kanaler och körde en fantastisk live. Här nedan kan du läsa alla de frågor och svar som vi fick in under dagen. Temat på liven var K-beauty trenden "glass-skin" och man pratade om vilka hudvård- och makeup produkter man ska välja för att uppnå den här populära looken. Scrolla vidare för att läsa mer och kika på livesändningen i efterhand.

Allt du behöver veta om solskydd

Njut av solen utan att behöva oroa dig för röd, smärtande, hud och ålderstecken. Här har vi samlat frågor och svar kring solskydd och vad man ska tänka på - så att du kan bli din egen solskyddsguru!

Take Over med Dermaceutic

Experterna, Cecilia och Lotta från Dermaceutic har varit på besök hos oss och tagit över våra sociala kanaler! I en livesändning guidade dem dig i hur deras produkter används, gav tips och tricks inför våren och mycket mer. Här kan du läsa några av frågorna som ställdes till dem under dagen. Du har väl inte missat livesändningen på TikTok och Instagram där de tar dig med bakom kulisserna.

Frågor och svar med Esse

Vi har fått besök av duktiga Maria och Cecilia från Esse, som har gett oss svar på alla era frågor! Läs nedan om de bästa produkterna för perioral dermatit, tonårshud och pigmenteringar och bli din egen Esse-expert! Du kan också kika in vår livestream tillsammans med Esse på vår Instagram.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: DhDGmP (motverkar spam)