SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en fuktbildande ingrediens och inte en syra så som många tänker syror i hudvård. Hyaluronsyran finns naturligt i människokroppen, det är ett så kallat kroppseget ämne. Det är en sockermolekyl som kallas glykosaminglukan, och den har förmågan att binda fukt upp till tusen gånger sin egen vikt. Hyaluronsyran passar alla hudtyper och nedan kan du läsa mer om denna stjärna i badrumsskåpet. 

När man föds är mängden hyaluronsyra i kroppen som störst. Med åren minskar mängden hyaluronsyra i kroppen, främst på grund av ålder och UV-exponering. Hyaluronsyran finns för att binda vatten i huden, men även i andra organ så som ögon, benhinnevävnad och navelsträng. Tillsammans med kollagen och elastin utgör hyaluronsyran strukturen i huden, och kan beskrivas som ”fyllningen i madrassen”. Den visar sig i huden genom en förbättrad fasthet och spänst. 


Olika typer av hyaluronsyra

Det finns en mängd olika typer av hyaluronsyra och de olika typerna baseras på molekylstorlek. 


Hyaluronic Acid

De med större molekylstorlek stannar kvar på hudytan och binder fukten i de övre hudlagret. Dessa kallas ofta för Hyaluronic Acid i ingrediensförteckningan, och passar för en skadad eller känslig hud då den inte penetrerar ned i huden. Vissa uppfattar det som något negativt att ingredienser inte jobbar på de nedre hudlagren, men för just dessa hudtyper passar en högmolekylär hyaluronsyra. Den gör att huden låser fukten på hudytan och inte ger ifrån sig av sin egen fukt.

Man kan även göra att linjer ser mindre ut på kort sikt med Hyaluronic Acid, men vill man påverka dem på längre sikt bör man leta efter en hyaluronsyra som penetrerar djupare i huden. 


Sodium Hyaluronate

Detta är en vattenlöslig saltform av hyaluronsyra. Den har skapats av kemister för att kunna tränga ned djupare i huden och minska risken för oxidation. Natriumhyaluronat , som kallas Sodium Hyaluronate har en mindre molekylstorlek, så den brukar finnas i ingrediensförteckningar där man vill att hyaluronsyra ska jobba djupt i huden. 

Sodium Hyaluronate Crosspolymer

Denna form av hyaluronsyra tränger ännu djupare ned i huden. Detta beror på att den består av mindre molekylgrupper, så kallade polymerer, som löses upp ju längre ned de kommer i huden. Detta görs av enzymer när polymeren tränger in i dermis. Detta medför att de små små molekylerna får röra sig fritt i huden och kan binda fukt i huden under en längre tid. Denna typ av hyaluronsyra passar dig som vill ha fukt djupt i huden samt jobba med att reducera linjer längre än bara tillfälligt. Vem bör använda hyaluronsyra i sin hudvård?

Alla hudtyper mår bra av hyaluronsyra, med tanke på det är något som vi naturligt har i kroppen men som bryts ned. Det är en mild ingrediens med mycket forskning bakom sig och orsakar inte några allergiska reaktioner.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Hyaluronsyra
Äppelsyra

Äppelsyra tillhör gruppen av alfahydroxisyror och återfinns i både hud-och hårvårdsprodukter. Syran har många fördelar för huden och kan exempelvis jämna ut hudtonen, förminska porer och reducera ålderstecken. Syran är mild i sitt slag och passar därför även de känsligare hudtyperna.

Cera Alba

Cera alba är det naturliga bivaxet som återfinns i alla möjliga former av skönhetsvård. Ingrediensen används ofta i produkter för att bilda en skyddande barriär på huden som både förhindrar fuktförlust och samtidigt ger skydd mot yttre påverkan som vind och kyla.

E-Vitaminolja

Antioxidanten vitamin E, även kallat reparationsvitaminet, är en vanlig ingrediens i återfuktande produkter. E-vitaminoljan hjälper huden att skydda sig mot fria radikaler samtidigt som den har läkande och återfuktande egenskaper.

Peptider - vad är en peptid?

En peptid är ett naturligt förekommande ämne i huden och fungerar som budbärare genom att förmedla information till hudcellerna om hur de ska fungera på bästa sätt. I anti age-produkter gör peptiderna att kollagenproduktionen ökar, vilket ger en mer elastisk och spänstig hud.

CBD - Cannabidiol

Skönhetsprodukter har en unik ingredienslista med sammansatta komponenter som gör underverk för vår hud. En något mer ovanlig ingrediens som har börjat dyka upp och är mer hypad än någonsin är ingrediensen Cannabis.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: bzJqTj (motverkar spam)