eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier
Fakta
Den blomstertid nu kommer

Det blomstrar på Hudoteket! Maxa sommaren och gör plats i badrumskåpet för några blommiga sommarfavoriter. En härlig doft av ros, persikoblomma eller varför inte solros? Nedan lyfter vi produkter med lite extra sommarfeeling.

Sex tips för fin sommarhud

Hur underhåller man huden under sommarmånaderna? Det finns några enkla gyllene regler som enligt oss verkligen får huden att stråla ikapp med solen.

Hudotekets midsommartips

Våra egna experter inom hudvård, makeup och hår ger dig sina bästa tips och idéer inför midsommar.

Scandinavian Beauty - less is more

Allt fler runt om i Skandinavien börjat anamma trenden där färre hudvårdsprodukter ska göra samma jobb som fler. I detta inlägg introducerar dig för den senaste snackisen: Scandi Beauty, där lagom är ledordet.

Solskydd, hudens bästa skydd mot åldrande

När vi blir äldre minskar kroppens elastin och kollagen, vilket leder till synligare rynkor och mindre spänst i huden. Vissa upplever också att de får mörkare fläckar i ansiktet, så kallade pigmentfläckar. Forskning visar att de som använt solskydd när de vistats i solen har färre rynkor och även fläckar. Varför är det så?

Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktscreme efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vilken ”brun utan sol” passar mig?

Du har bestämt dig för att ge din hud en fin strandglöd i år, men vill inte riskera att det ser tillgjort ut. Här kommer undsättningen. Vi ger dig värdefulla tips så att du kan välja rätt brun utan sol-produkt!

Så blir du brun utan sol

Förutom att se solkysst ut så bidrar en ”brun utan sol”, även förkortat BUS, till att ge liv åt tråkig hud, kamouflerar små skönhetsfel och gör att celluliter upplevs mindre synliga. Tack vare ett stort utbud av brun utan sol-produkter kan du välja den form som du själv gillar. Vill du ha en som du smörjer in? Eller en du duschar bort? Kanske föredrar du en som sprayas på? Följ vår guide för att lära dig hur du uppnår den perfekta strandglöden – utan att behöva pressa på stranden! Den tiden kan du ju göra roligare saker på, eller hur?

Vegansk hudvård - vad innebär det?

Vegantrenden är mer än bara en ”hype” – det är ett levnadssätt som allt fler anammar i såväl matväg som i hudvårdsprodukter. Vegansk hudvård innehåller inget animaliskt och är framställd av enbart växter och mineraler samt säkra syntetiska ingredienser.

HEV-ljus

På senare tid har det pratats allt mer om High Energy Visible Light, även kallat HEV-ljus och högenergiljus. Forskning har visat att HEV-ljuset påverkar såväl hudens tillstånd som vår sömn. Vad innebär då HEV-ljus och kan man undvika det?

Cityskydd – ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.

Spana in vårens nyheter

I och med solens välkomnande strålar passar vi på att visa upp de nyheter som blänker lite extra hos oss just nu. Söker du ett skimrande glow som framhäver dina kindben eller kanske något som utmärker dina läppar och ögon? Spana in vårens nyheter hos oss!

Vinnarna i Swedish Beauty Awards

Äntligen har vinnarna korats i årets upplaga av Swedish Beauty Awards. Många produkter har utmärkts sig under året som gått och vi har flera av vinnarna här hos oss på Hudoteket.

Peeling – vägen till glow och slätare hud

Peeling är vägen till en friskare och mer strålande hud. En peeling hjälper huden på olika plan, men i grund och botten har de samma funktion – att ta bort döda hudceller och ta fram den fina, friska huden som gömmer sig där under.

Skäm bort din hud med en ansiktsmask

En ansiktsmask fyller många funktioner; de piggar upp trött och glåmig hud, förfinar linjer och ger en avslappnande effekt åt trötta ansiktsmuskler. De ger även långvarigt resultat - på sikt motverkar de ålderstecken, behåller ansiktets lyster och återfuktar. Vilken ansiktsmask passar just dig? Ta del av vår guide nedan.

Finalisterna i Swedish Beauty Awards 2019

Swedish Beauty Awards är Sveriges största tillställning för skönhet och kosmetik. Varje år går detta av stapeln och där koras särskilda skönhetsprodukter som utmärkt sig under året. Vi kan gladeligen berätta att flertalet av nomineringarna finns hos oss på Hudoteket!

ARTIKEL 1-16 AV 43.1 2 3  Nästa »  | Visa alla