SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier
Fakta
Skönhet på franska

Mode, baguetter och ett vackert språk. Listan kan göras lång på ord som dyker upp i huvudet när vi säger "Frankrike". Modetermerna Chic och Stylish avspeglar sig även i den franska skönheten, som handlar mycket om att det eleganta möter det avslappnande och naturliga.  

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!

Hur hittar man rätt solskydd för barn?

Barn älskar att leka ute i solen och på stranden under sommarens soliga månader. Men vi blir också mer och mer medvetna om hur farliga solens strålar är och deras ökade intensitet, och detta gäller i synnerhet för barn. Vi förklarar nedan hur du ska tänka när du väljer solskydd till dina barn.

Syror och retinol i solen

Vi är allt fler som upptäckt fördelarna med att använda produkter med syror och aktiva ämnen i sin dagliga hudvårdsrutin och vilken skillnad de faktiskt gör för vår hud. Men hur ska vi tänka nu när solen tittar fram? Kan vi fortsätta använda våra produkter med syror eller bör vi fundera en extra gång?

Cleanformance - ny hudvårdsserie från Babor

Babor lanserar en ny serie med clean beauty i fokus. Produkterna är veganska och lämnar ett rent resultat på både hud och miljö. Nedan presenterar vi de nya produkterna och tanken bakom hudvårdsserien Cleanformance.

Nya Exuviance - ett märke blir två

Populära Exuviance gör våren 2020 en spännande relansering av sitt varumärke. I samband med det uppdateras sortimentet och såväl salong som webshop kommer få ta del av spännande nyheter. Här kan du läsa mer om denna storsatsning.

Soligare tider: komplettera med C-vitaminserum

Det är allmänt känt att C-vitamin är bra för hälsan, men vitaminet gör även underverk för huden. Det stärker hudens barriär och skyddar mot fria radikaler och solskador. Samtidigt stimulerar C-vitaminet kollagenproduktionen vilket ger en mer elastisk och slät struktur. Huden får även en jämnare hudton och en fin lyster.

Lindrande produkter under pollensäsongen

Under den långa, mörka vintern hinner vi nästan glömma bort dess existens, men när våren stundar och träden börjar bli gröna kommer den som ett brev på posten - pollenallergin. Svullna och irriterade ögon, en rinnande näsa och nysningar blir vardagen för allergiker och som en följd av det kan hyn bli känslig och irriterad. Många upplever att huden rodnar, kliar och lätt blir torr. Nedan har vi samlat våra bästa tips för att ta hand om huden lite extra i pollentider!

Vinnarna i Swedish Beauty Awards

Håll i er "beautyjunkies"! Vi har ett resultat. Vinnarna i årets upplaga av Swedish Beauty Awards har äntligen korats. De vinnande produkterna är de som utmärkt sig mest under året som gått (2019). Vi visar stolt upp vinnarna du hittar hos oss på Hudoteket.

Know how to glow

Vi alla strävar efter en hälsosam hy full av naturlig lyster. Förr kallades det persikohy, idag säger vi glow. Men vägen dit har alltid börjat på samma sätt - genom att ta hand om huden. För att maxa lystern i hyn måste du se till att hålla hudytan slät och fri från döda hudceller, men också hålla fuktnivåerna i balans. Exfolierande produkter, som peelingar av olika slag, återfuktande serum, ansiktsmasker och hudcremer gör jobbet! Scrolla ner och ta del av stegen som maxar ditt glow!

Acneärr - så kan du få dem mindre synliga

Acne är en av de vanligaste hudsjukdomarna i Sverige och för många kan den lämna spår på huden i form av ärr. Ärren kan vara svåra att bli av med, men med tålamod och rätt behandling går ärren oftast att förbättra och göra mindre synliga.

Prisa skatteåterbäringen!

När resan blev inställd, köksrenoveringen likaså, då är det badrumsskåpet som önskar uppgradering. Här är produkterna vi "villhöver" och unnar oss just nu.

Self-care skincare

Din guide till hur du tar extra hand om din hud hemma, för om det är någon gång din hud behöver ännu mer kärlek så är det nu.

Snabbeffekt med stick

Du har allt under kontroll men plötsligt så visar klockan att du skulle varit klar för över en timme sedan... Känns det igen? Det snabba och tidseffektiva samhälle vi har idag ställer högra krav på vår effektivitet och organiseringsförmåga, dessutom ska vi helst göra allt så snabbt och smidigt som möjligt. Vi har våra ess i rockärmen - produkter i stickform!

Hårinpackning - hårets bästa vän

Varför ska jag använda hårinpackning, och hur gör jag för att få bästa effekt? Vi har fått in många frågor om just hår - och vi förstår varför. Få saker är så fint som ett välskött och friskt barr, eller hur? Vi har samlat några tänkvärda tips och råd i detta inlägget. Enjoy!

Milier - så förebygger du och får bukt på dem

Tampas du med små knottror på huden runt ögonen? Då är det förmodligen milier. Det kan verka svårt att bli av med men det finns hjälp och behandling. Här nedan har vi samlat allt du behöver veta för att förebygga uppkomsten av milier och våra hudterapeuter ger sina bästa tips på hur du får bukt med dem om de redan uppstått.

ARTIKEL 1-16 AV 97.1 2 3 4  Nästa »  | Visa alla