eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier
Fakta
Årets Skönhetsfavoriter 2018

I dag ligger inte svårigheten i att hitta skönhetsprodukter, det knepiga är att ta reda på vilka som verkligen ger resultat. Ett knep är att testa säkra kort som är älskade av många. Därför har vi nu tagit fram ett emblem som markerar just era favoriter från 2018.

Dubbelrengöring - vad är det?

Dubbelrengöring - vad är det egentligen? Och varför gör man det? Det är en rengöringsteknik som har sitt ursprung i Asien (som många bra hudvårdsknep) där man på kvällen rengör sin hud i två steg. Man använder sig dels av en oljebaserad rengöring och i steg två använder man sig av en vattenbaserad rengöring som är anpassad just för din hudtyp. Läs vidare för att lära dig mer om denna rengöringsteknik och vilka produkter som du kan kika närmare på om du vill testa dubbelrengöring.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för ”finnar” är helt ofarligt men kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Man kan behandla mildare former av akne framgångsrikt med hjälp av behandlingar och/eller produkter, men det kan ta lite tid. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en hudterapeut för att få reda på vad som passar just för dig, då det finns olika typer av akne som man behandlar olika. I denna artikel ska vi berätta allt om akne och vad man kan göra åt det.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Obalanserad hårbotten

Mjäll, kliande eller fet hårbotten är några av de problem som en obalanserad hårbotten kan ställa till med. Med rätt behandling och anpassade produkter kan du råda bot på det mesta. Här nedan listar vi några av de vanligaste problemen som kan drabba en obalanserad hårbotten.

Vad händer med huden i klimakteriet?

Att komma in i klimakteriet betyder att det hormonella åldrandet börjar. Det innebär stora förändringar för kroppen, och även för huden. Du som är i klimakteriet eller har varit kanske inte känner igen din hud, och det är inte så konstigt - den är inte den samma. Men det fina i kråksången är att det finns saker du kan göra för att få din hud att kännas lite mer som den gjorde förr. Vi tar i denna artikel upp följande fyra hudåkommor som många upplever under och efter klimakteriet.

CSA - Ta din hudvård till nya höjder

Fler och fler märken slår idag fast att vägen till en fin och hälsosam hud stavas CSA. CSA är en förkortning för c-vitamin, solskydd och a-vitamin. En rutin som innebär att man på dagen använder någon form av c-vitamin i sin hudvård, efterföljt av solskydd och på natten rekommenderas någon form av a-vitamin. Varför detta är en vinnande trio i badrumsskåpet ska ni få läsa mer om här.

Därför ska du använda ögoncreme

Fina linjer, torrhet, mörka ringar och svullnad är alla anledningar till att man börjar använda ögoncreme. Grunden till att man får denna typ av problem är att huden runt ögonen är tunnare än huden i resten av ansiktet och därför beter den sig annorlunda. Därför bör den behandlas med extra kärlek och en ögoncreme som passar dina behov och önskemål.

Vad är K-Beauty?

K-beauty är så mycket mer än bara deras hudvårdsrutin på 10 steg och roliga sheet masks. Kärnan i Koreansk hudvård är inte vilka produkter du använder utan hur du tänker. Det är exempelvis helt okej att använda din favoritmask från ett svenskt varumärke i din 10-stegsrutin. Det viktigaste är att gå till botten med dina problem och ge din hud den bästa möjliga chansen till att nå ett så hälsosamt och vackert resultat som möjligt.

Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Jo, i huden finns det något som heter melanocyter, det är de som tillverkar melanin (hudens färg) som i sig ger pigment. När en pigmentfläck uppstår har melanocyterna klumpat ihop sig och ger därför en mörk fläck på huden. Detta kallas hyperpigmentering. Nedan ser du två olika typer av detta.

Nya Medik8 - Beautiful Skin for Life

Som du kanske har sett har medik8 genomgått en märkesrefresh. Märket har fått ett nytt, fräscht utseende, många produkter har fått nya namn, vissa har uppdaterats till bättre formulas och nya stjärnprodukter tillkommer. I denna artikel benar vi ut allt nytt åt dig, så du hittar gamla favoriter bland de nya namnen och kanske hittar nya godbitar.

Podd - Probiotika & Ostbågar

Probiotisk hudvård är större nu än aldrig förr och därför tar vi ett snack med en riktig probiotisk expert. Denna hemliga gäst berättar om vad probiotika och prebiotika är, vad man ska tänka på om man är intresserad av att testa och vad man ska leta efter i ingrediensförteckningar. Kan alla använda probiotisk hudvård? Räcker det inte att bara äta mängder med surkål? Svaret får du i avsnitt nr 3.

Podd - Behandlingar & tips från experten

I avsnitt nr 2 pratar vi med en av Sveriges mest erfarna hudterapeuter, Lena Hallbäck- Olofsson. Hon är Hudotekets VD och ägare samt hudterapeut med tusentals behandlingar och 40 år i branschen i baggaget. Vi frågar ut henne om behandlingar, vad man bör tänka på, olika typer av behandlingar så som dermapen, kemiska peels och injektioner - hur ska man välja och vad är rätt? Vi avhandlar också besvärande hudfläckar, så kallade fibrom, samt hur man ska tänka om man har en tonåring med problem med sin hud.

Podd - Trender & snigelsekret

I detta avsnitt diskuterar Andrea och Pernilla några av förra årets mest intressanta produkter, samt blickar framåt mot kommande trender. Vi grottar också ned oss i vilka ingredienser som är på tapeten och vad som kanske blir en hit framöver. Detta blir vårt produkttätaste avsnitt, så det blir ett smorgåsboard av alla gottiga produkter som lanseras nu!

Vilken peeling ska jag ha?

Varje dag bildas det miljontals av nya hudceller på kroppen vilket då även resulterar i att det också trillar av gamla och döda hudceller som inte längre fyller någon funktion. Detta är en naturlig process som konstant pågår. Men beroende på hudtyp och ålder så kan detta gå olika fort och huden kan därför behöva lite extra hjälp. Därför bör du ha som minnesregel att alltid göra minst en peeling i veckan. Peelingen avlägsnar inte bara de döda hudcellerna utan gör även din hud slätare, renare, mjukare och mer förberedd och mottaglig på att suga åt sig efterföljande produkter.

Vilken hudtyp har jag

Att det finns fantastiska hudvårdsprodukter på marknaden råder det inget tvivel om! Dock är de inte så fantastiska om de sitter på fel hud. Under de senaste decennierna har ingrediensteknologin tagit stora kliv framåt vilket medför nya och spännande produkter. Men hur kan man hitta rätt i denna djungel? Nedan guidar vi dig till de olika hudtyperna, så du därefter kan hitta produkter som passar för din hud.

ARTIKEL 1-16 AV 18.1 2  Nästa »  | Visa alla