SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Våra bästa tips mot torra händer

Det finns ingen kroppsdel vi använder så mycket som våra händer. De är ständigt i farten och sällan täckta vilket gör att de utsätts för mycket påverkan utifrån, så som kyla, värme, ständig handtvätt, föroreningar och smuts. Detta i sin tur bidrar till att hudens barriär förstörs och torkar ut. När torra händer väl blivit ett faktum och huden blivit känslig och irriterad kan det vara svårt att bli av med torrheten. Men det går! Är du redo för lena, fina och mjuka händer? Vi ger dig råden för att förebygga och få bukt med besvären.


Varför drabbas man av torra händer?

Orsakerna är flera men de vanligaste anledningarna till att händerna torkar ut är:

Torr luft
Den sortens luft i princip tömmer din hud på fukt. Men även inomhus kan luften vara torr och skadlig för huden.

Överdriven rengöring
Att tvätta sig med tvål flera gånger om dagen kan skada huden. Starka tvålar innehåller aggressiva tensider. De är till för att lösa fett och smuts, men därmed kan de även lösa upp hudens skyddsbarriär.

Hett vatten
Hudens värsta fiende. Hur märkligt det än låter så är det vatten, framförallt hett -som torkar ut huden allra mest. Så tvätta alltid händerna med ljummet vatten istället.

Åldrande
Talgkörtlarna blir färre med åren -därför blir det svårare att bevara fukten i huden. Samtidigt sjunker även hudens normala halter av fuktsubstanser.


Fem tecken på att dina händer behöver kärlek

Den torra huden är kort och gott fattig på fukt som ska finnas i huden. Den skyddande fetthinnan kan även ha tunnats ut vilket bidrar till att fukten lättare dunstar bort. Konsekvenserna blir att huden kan:

  • Kännas ömtålig och irriterad
  • Bli rödflammig och få sprickor
  • Fjälla
  • Drabbas av klåda eller utslag
  • Kännas oelastisk

Våra bästa tips mot torra händer


Tvätta med mild tvål
Vill man få bukt på problemet bör man först titta på vad man tvättar händerna med. Undvik tvålar som innehåller starka ämnen och välj istället en vårdande, mild produkt som lugnar hudirritationer.

Återfuktande handcreme 
Smörj in ofta och med jämna mellanrum, flera gånger per dag för bästa resultat. Och alltid efter varje kontakt med vatten. Om du känner att dina händer börjar bli torra ska du smörja in direkt. Då minskar du risken att besvären blir värre och mer svårläkta.

Här finner du hela vårt utbud av handcremer


Unna händerna en peeling
Precis som för huden i övrigt hjälper du händerna om du peelar dem regelbundet. Då försvinner döda hudceller vilket i sin tur gör att fukt och näring lättare kan gå ner under ytan och göra nytta under en längre tid.

Plusmenyn för händerna
En riktig intensivkur för torra händer får du med en handmask. Handskarna är indränkta med återfuktande, lugnande och vitaliserade ingredienser som gör de torraste händer mjuka och fina. För extra boost rekommenderar vi även att man använder en handolja som inte bara gör dina händer lena och smidiga, utan som också vårdar naglar och nagelband. En olja kan du använda dagligen och gärna innan du applicerar handcreme. 


Hands On These


Så vilken handcreme blir din favorit? Nedan har vi lyft våra händers favoriter.
Visa kommentarer
Produkterna till: Våra bästa tips mot torra händer
Comfort Zone Specialist Hand Oil
220 kr
275 kr
E1161
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dp Dermaceuticals Hyla Active Hand Pampering Mask
175 kr
Pampering
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Skin Regimen Moisturizing Hand Cream
220 kr
275 kr
G1035
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Beauté Pacifique Xtra Dry Skin Fix
255 kr
319 kr
A0500101-1
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Hand Cream
219 kr
B7
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Clarins Beauty Flash Balm - nu med uppdaterad formula

Clarins Beauty Flash Balm har länge varit en favorit i mångas badrumsskåp. Det underbara lystret, den utslätande effekten och hur den magiskt trollar bort alla tecken på en natts dålig sömn kan man inte undvika att älska - och nu har cremen blivit ännu bättre!

Så ofta bör du byta ut din mascara

Visste du om att mascara har en begränsad hållbarhet efter att den har öppnats? Detta eftersom det är en produkt som används nära det känsliga ögonområdet. Det rekommenderas att du byter ut din mascara efter tre månader och vi ska nu berätta mer om vad du kan tänka på när det gäller din mascara.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: QvhaY3 (motverkar spam)