SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Hudoteket årskrönika 2019

2019 är nu bakom oss och därmed lämnar vi också ett helt decennium. Här har vi sammanställt spännande event och händelser som hände hos oss under året.


På salongen i Jönköping uppdaterade vi vår behandlingar och Dermapen4 introducerades.
Detta är en avancerad behandlingsteknik som använder sig av sterila engångsnålar som gör små hål i huden. Som en naturlig reaktion på detta så reparerar kroppen de små hålen och producerar därav nytt kollagen och nya kapillärer i huden. Du får ett resultat där hudens struktur och kondition både förbättras och föryngras.

Sedan lanserades ett växtbaserat och ekologisk hudvård och hårvårdsmärke från Australien, nämligen Grown Alchemist. Vi gillade särskit deras produkttänk då förutom att alla produkter är ekologiska är alla förpackningar gjorda med miljön i åtanke. Produkterna förpackas i glas och härdad förstklassig sockerplast, som är hållbart. Förpackningarna är täta och mörka för att skydda ingredienserna från UV-ljus, vilket håller produkterna lika färska och effektiva som dagen de tillverkades.

Bosslady Andrea inledde det nya året med att se över sin rengöringsrutin och testade nyheterna Micellar Mousse och Lipid-Balance Cleansing Oil från Medik8 som precis hade släppts. Resultatet? Båda flyttade hem till badrumsskåpet.




Vi lanserade en succé-produktion i form av en pouch med fina gulddetaljer och grafiskt mönster. Den blev väldigt populär då storleken var perfekt att ha i handväskan för att slippa leta runt efter småprylar. Givetvis hade vi även fyllt den med härliga produkter från bland annat Babor, Carita och Sisley. Pochen blev extra passande då Bareminerals senare samma månad släppte deras efterlängtade veganska mineralbaserade läppstift med longlasting effekt! Perfekt att ha i handväskan (och i pouchen!)

I februari såg vi även till att fira alla hjärtans dag ordentligt och såväl kunder som kollegor fick lite extra kärlek i tillvaron.


I mars så anordnade salongen ett glammigt event som gick under namnet: Fin med vin.
Vår frisör Alexandra piffade kunderna snygga i håret och våra makeup artister gav tips och trixs för en flawless look. Eventet hölls på en fredag och förberedde alla helgfirare för en kväll på stan. Många kunder tittade in – inte minst för den populära tävlingen vi höll som hade finfina priser – det är något speciellt med Hudotekets tävlingar, eller hur?
I mars hyllade vi även den internationella kvinnodagen och passade på att lyfta viktiga kvinnor i vår bransch - läs mer här


Skönhetssömn är inte bara ett begrepp, det är ett faktum. Därför tog vi med oss våra finaste pyjamasaroch lyfte den internationella sömndagen, sömnen speglar stor roll i vårt välmående och en dålig nattsömn återspeglas i såväl vår kropp som på vår hy morgonen efter.



Succén var given när take overn med Medik8 stod för dörren och begreppet Take Over blev en permanent del hos Hudoteket. Våra fantastiska leverantörer och utbildare har sett till att vi, tillsammans med Hudotekets kundrådgivare och sociala medier-ansvarig Emelie, gör oss alla till skönhetsexperter!


I mars släpptes äntligen Clarins storsatsning My Clarins som riktar sig till tonåringar. Det är en serie som är vegansk och som består till 88% av naturliga ingredienser som tillsätter näring och balanserar upp en ungdomshud. 

Det största kalaset under året ägde rum i april, då ägare, VD och hudterapeut Lena fyllde 60 år.
Den 26e april öppnades dörrarna för en hejdundrade fest i Jönköping där kunder kunde mingla såväl med oss som olika leverantörer och ta del av exklusiva erbjudanden.
Hudotekets makeupartister stod redo i butiken för dig som ville testa ut ny vårmakeup, vi erbjöd hudanalys med förslag på skräddarsydda produkter och man fick prova behandlingar till fanstastiska födelsedagspriser. Dessutom bjöds det på massa tårta – och bubbel, såklart.

Festligheterna tog inte slut där – påsken följde med traditionsenlig äggjakt på sajten och vi klädde ut oss till vår ”rätta” skepnad 😉


Kundtjänst åkte iväg på en spännande och lärorik dag hos Skin Concept där de fick lära sig mer om sambandet mellan hjärnan, immunförsvaret och hudens mikroflora - spännande!  



Visa det här inlägget på Instagram

En liten #tb till dagen då vi lanserade DeoDoc på Hudoteket och även hade äran att ha DeoDoc och deras fantastiska ambassadörer på plats hos oss. De fick testa våra signaturbehandlingar och även måla tavlor med motivet av det som DeoDoc brinner för -kunskap kring kvinnans vagina och vulva. För det är inte samma sak -det vet ni va? 😀 Tavlorna auktionerades sedan ut till förmån för forskning kring Endometrios. På vår Beautypedia under fliken "Fakta" och sida nr2 hittar ni ett inlägg som heter "Intimt med DeoDoc" där ni kan läsa mer om DeoDoc, systrarna Hedieh och Hasti Asadi som är grundarna bakom märket och vad de har att säga om detta tabubelagda ämne och framfarten för märket. Detta är två tjejer som är så otroligt inspirerande och som vi hejar på något enormt -ni gör skillnad!🙌🏼 https://www.hudoteket.se/sv/blogg/fakta/2019/07/10/intimt-med-deodoc.html

Ett inlägg delat av Salong & Webshop inom skönhet (@hudoteket)

När det började bli lite varmare ute så introducerade vi en ny familjemedlem till oss som kom att bli en räddare i vårvärmen – intimserien Deodoc. I samband med detta passade vi även på att ha en snippskola på instagram – kan du din vagina..? Vill du läsa mer om Deodoc finner du en intervju med dem här från deras senaste besök. Tillsammans med Deodoc hade vi även ett event med ett antal utvalda influencers där intäckterna från en auktion gick till välgörenhet. 

På vårkanten kom också Bioearth, med sina revolutionerande solskydd. De är veganska och ekologiska som skyddar huden mot såväl UV som IR, HEV-ljus och föroreningar. Bioearth har skapat en kombination av mineral- och kemiskt solskydd som ger huden en effektiv sköld mot skadliga strålar. Hemligheten bakom dessa solskydd stavas naturliga, ekologiska ingredienser och botaniska extrakt kombinerade med Bioearths säkra solfilter som dessutom ger ett anti-age, anti-pollution och anti-pigmenteringsskydd. Detta är den nya generationens solskydd, som fungerar i de mest extrema förhållanden och passar även den med känslig hud.

Några hurtiga Hudotekare medverkade under vårruset och spred hudvårdsglädje på gatorna, det rycktades även att Sofie från kundtjänst slog personligt rekord denna dagen! 

Även Dp Dermaceuticals blev ett välkommet inslag i hudvårdshyllorna, en hudvårdsserie som är speciellt framtagen vid microneedling men som även kan användas i den dagliga hudvårdsrutinen. DP Dermaceuticals passar för alla hudtyper och för dem som ska göra, eller har gjort, en behandling. I denna hudvårdsserie finns även produkter som är behjälplig vid akne samt produkter som motverkar pigmenteringar.

Vi firade nationaldagen genom att lyfta våra svenska varumärken och ha finfina erbjudanden på just dessa. Men inte bara Sverige har fantastiska produkter – därför var vi extra glada när norska Elixir Cosmeceuticals kom upp på hyllorna och vips så blev Niactil en av våra mest sålda produkter – vilket knappast förvånar oss.


I juni fick vi också veta att vi fått en utmärkelse som vi är otroligt stolta över - Hudoteket blev utsedd till Årets Dermapensalong! Vill du läsa mer om denna behandling och se hur den går till finner du det här.

Esse släppte också en mycket efterlängtad nyhet som våra kära kunder nästan stod och hängde på låset för – nämligen en foundation med SPF 30.

Fotbolls-VM var en het snackis nere på logistik som dribblade fotboll på lunchrasterna. I samma veva kom även inte bara ett nytt märke till oss utan två.
Det var Heliocare som är Europas mest välrenommerade solskyddsmärken, utvecklat av experter inom dermatologi och sedan var det Olaplex ett av världens mest kända och omtalade hårvårdsmärken.


Vi hade en stor tävling på Instagram där man kunde vinna finfina priser från Elemis. Tävlingen fick ett enormt genomslag och gick ut på att förklara varför Hudoteket är det självklara valet. 

Kollegor börjar återvända från sina semestrar och återigen fylldes korridorerna av skratt och fredagsfikan återupptogs. Davines lanserade  en ny hårmask som senare kom att läggas i allas hår då den inte behövde tvättas ur (!)
En ”osynlig” hårinpackning som verkar medans du är på gymmet, sover, åker och handlar, fikar med vänner. Här finner du The Restless Circle.

En annan hårnyhet som kom till oss i augusti var den nya hårlanseringen från Nannic som var ett välkommet inslag i deras redan professionella sortiment. 

Elixir och utbildaren Cornelia höll i en take over som kom att bli väldigt populär och efteråt har vi konstaterat att många var väldigt nyfikna på detta märke – så roligt! Missade ni detta så finner ni frågor och svar här.

Svenska M Picaut släppte två spännande nyheter som direkt blev en snackis på sociala medier. Vi pratar såklart om Amethyst Obsession Probiotic Balancing Cream och Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream. Har du provat någon av dessa cremer ännu? 



En ny egenprodukt såg dagsljuset i oktober och fotograferingen hölls hos vår samarbetspartner Vox Hotel. Necessären var den största hittills och rymde såväl fullsize produkter som mindre favoriter.


Vi spred mer kunskap ihop med Filorga och Clarins, sammanställning från deras take over finner du här.

Salongen passade på att fira Halloweenfest med ruggigt bra erbjudanden och Sisley var på besök och utförde härliga behandlingar.
I oktober fick även Hudoteket ta emot pris från Bioline efter att ha varit trogen återförsäljare i över 20(!) år.

Kunder i Jönköping kunde även få gå på en inspirationsföreläsning om kost, motion, mål och motivation för dig som vill bli mer motiverad i din vardag ihop med Susanne Dalsätt (vi Hudoteketare fick faktiskt också en föreläsning som vi var eld och lågor över). 

Exuviance var på besök hos oss och våra servrar fick jobba – massa intressanta frågor kom in under vår take over och shoppingglädjen haglade över oss. Det var riktigt roligt och en bra start på november!
 Priori och Skinceutials hittade in i värmen hos oss och med detta fick vi även en ny AHA-behandling från SkinCeuticals, en behandling som passar dig som vill ge huden mer fukt och lyster. Tack vare AHA-syran behandlas även linjer, orenheter och pigmenteringar.

Vår makeup-artist Kajsa utbildade sig och kan nu titulera sig som fransstylist, du kan läsa mer om fransar och olika set här.

Sedan kom årets mysigaste månad och därmed den årliga julkalendern - fullspäckad med fantastiska erbjudanden och bra skönhetstips. Sweed Lashes kom upp till försäljning även på webben så att man kunde möta det nya året med en pigg och vaken blick.

Salongen anordnade även ett event där det pratades oren hud och hur man får bukt på det, och det hölls även en liten tomtejakt som visade sig ha det varmt och gott hos Comfort Zone...

Detta är bara ett axplock av allt roligt, spännande och nytt som ständigt händer här på Hudoteket. Vi är ett härligt gäng – allt från hudterapeuter, grafiker, inköpare, marknadsförare, logistiker, butikspersonal, ägare med mera som tillsammans ser till att ha det roligt och lärorikt på jobbet!
Har du någon Hudo-favorit från året som har gått, tveka inte att dela med dig i så fall.
För att inte missa något exklusivt erbjudande eller event – signa upp dig på vårt nyhetsbrev.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Hudoteket årskrönika 2019
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 28SE7K (motverkar spam)